Učenci osmih razredov so v  polhograjski graščini gostovali v Muzeju pošte in telekomunikacij, ki je od leta 1985 do 2008 deloval v Starološkem gradu, od junija 2008 pa domuje v prenovljenem gradu v Polhovem Gradcu. Ogledali so si prenovljene in dopolnjene zbirke Zgodovina pošte in Zgodovina telekomunikacij, pripravili pa so jim tudi zanimivo delavnico.

Maša Mohor iz 8. a je takole povzela dogajanje tega dne.

V sredo, 23. 12. 2015, smo se ob 8:20 odpeljali v Polhov Gradec, da si bomo ogledali Muzej pošte in telekomunikacij. V muzeju sta nas pričakali dve vodički. Razdelili smo se v dve skupini – a in b razred.
8. a razred je imel najprej vodenje po muzeju, kjer smo dobili učne liste in izvedeli tudi, da ime pošta prihaja iz dveh besed posita statio. Ogledali smo si še, kako so včasih telefonirali in lahko zavrteli star telefon. Najbolj zanimivo je bilo, ko so trije učenci lahko natipkali svoje ime v Morsejevi abecedi.
8. b razred pa je imel ta čas delavnice, kjer so izdelali telegrafe in se nato v parih v Morsejevi abecedi s telegrafom sporazumevali. Nato pa je sledila malica. Po malici sta se razreda zamenjala.
Ko je bilo vodenja in delavnic konec, smo se z avtobusom odpeljali nazaj v šolo. V šoli je pouk potekal naprej po urniku. 

no images were found

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)