Polna telovadnica občinstva. Na odru smrečica, v ozadju nastopajoči, trije pevski zbori – eden v beli, drugi v modri in tretji v rdeči barvi. To so simboli prireditve, ki je uvod v praznične dni, v toplino božiča, v spomin na slovensko enotnost pred 25 leti in v veselje ob novem letu.

Prireditev so s himno začeli vsi trije zbori, ki so s svojimi belimi, modrimi in rdečimi majicami predstavljali slovensko trobojnico. Še Tinkarina napoved in pod drevescem se že pogovarjajo trije prijatelji – Teja, Eva in Tibor. Težko pričakujejo prihod dobrega moža, kateremu so pisali vsak svoje pisemce. Minute tečejo počasi in domislijo si, da bi dobremu možu tudi sami nekaj podarili. Teja je že mislila na to in zanj spletla tople rokavice s športnim vzorcem.
Ideja je všeč tudi ostalim otokom, ki bi dobremu možu prav tako radi nekaj poklonili. In res si vsak razred zamisli svoje darilo za dobrega moža. Prek pesmic in nastopov mu podarijo stvari, ki bodo prišle prav vsem ljudem: prvošolci mu podarijo čas, drugošolci srce, tretješolci pravljice, četrtošolci glasbo in petošolci ples.
Ob pesmih obeh zborov iz Poljan in zbora iz Javorij se opogumijo tudi tisti, ki znajo peti v tujih jezikih. Učenci 1. in 2. razreda zapojejo v angleščini, učenci 4. in 5. razreda pa v francoščini. Zaplešejo tudi plesalke.
Eva, Teja in Tibor prinesejo tople rokavice in vsi skupaj ugotovijo, da se je nabralo ogromno daril in lepih misli, ki bi jih poklonili vsem dobrim ljudem v naši domovini. Vsi si zaslužimo nekaj dobrega, veselega.

V tem duhu je prireditev nadaljevala gospa ravnateljica Metka Debeljak, ki je vsem zbranim podarila štiri rokavičke – v prvi se skriva znanje, v drugi modrost, tretja je polna radosti, veselja in smeha, v četrti rokavički pa je veliko prostora za naše skrite želje. Zagotovo se bo zelo hitro napolnila.
Ravnateljica nas je spomnila tudi na pomen državnega praznika, dneva samostojnosti in enotnosti, ki smo ga prav tako počastili z našo prireditvijo.

Večer so z veselimi glasovi zaključili združeni pevski zbori, Tinkara pa je dodala še modro misel, ki je lahko vodilo prav vsem:

NI VSE V DARILIH, JE V LJUDEH IN V SRCU IN VSAK LAHKO DRUGEMU PODARI NEKAJ DOBREGA, ČETUDI NIMA ZAKLADOV.

Prireditev so pripravili učenke in učenci od 1. do 5. razreda s svojimi učiteljicami, za pevske vložke je zaslužen učitelj Matjaž Slabe, plesalke pa je pripravila Petra Slabe. Povezovalka je bila Tinkara Krek, trije prijatelji pa Tibor Prosen, Teja Čadež in Eva Šturm.

Lepo je bilo!

Učenci in učitelji OŠ Poljane vam želimo vesele božične praznike ter srečno in zdravo novo leto 2016!

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)