2. POHOD 2. SKUPINE

VINHARJE – SV. URBAN (570 m)

DATUM: 18. december 2015

IZHODIŠČE: Poljane

SMER POHODA: Vinharje – Sv. Urban

V petek po pouku smo se z 2. skupino planincev odpravili na pohod po okoliških gričih. Pot nas je peljala skozi kraj Predmost, nato pa smo kmalu zavili na ozko pot, s katere smo imeli čudovit razgled na celotne Poljane. Od tam nas je vodila v gozd, mimo zanimivih dreves, obraščenih z mahom, prečili smo mali potoček in občudovali igro svetlobe, ki se je prebijala skozi gosto drevje.

Prispeli smo da smerokaza, ki nas je usmeril proti Vinharjam, čez čudovit travnat grič, kjer smo se okrepčali s pijačo. V daljavi smo občudovali s soncem obsijan Grintavec, pa Kokrško in Jezersko Kočno, Storžič … in nato še naše bližnje hribovje: Porezen, Blegoš, Koprivnik, Mladi vrh, Stari vrh, Gabrško goro, Bukov vrh, Pasjo ravan …

Mimo kmetij v Vinharjah smo sledili makadamski cesti, nato pa se odcepili desno na markirano čebelarsko pot, ki se je spuščala med čudovitimi borovci do domačije Mežnar. Od tam smo se samo še strmo povzpeli do majhne idilične cerkvice sv. Urbana.

Okrepčali smo se s hrano in pijačo, se vpisali v zvezek, nato pa se “oboroženi” z lučkami in odsevniki odpravili nazaj mimo Brodarja na staro cesto skozi Žabjo vas v Poljane.

Katja Zorko in Nina Šorli

no images were found

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)