“Nepozabno!” zatrjujejo vsi učenci. In kakšne vtise so prinesli domov? Preberite.

V sredo smo veslali s kajaki čez jezero ter odšli peš do korit Mostnice. Tam smo videli Hudičev most in lepo oblikovan kamen v obliki slona. Odveslali smo nazaj in imeli kosilo. Hrana je bila zelo dobra. Potem smo se učili o preživetju v naravi. Učili smo se, kako se naredi naravni filter za vodo. Popoldne smo s kanuji veslali do Ukanca. Domov smo se vrnili utrujeni. V četrtek smo raziskovali vodo, ki priteče iz slapa Savice. Naredili smo tudi splav, na katerega smo napisali sporočilo. Zvečer smo imeli taborni ogenj. Zjutraj smo morali spakirati, pojedli smo kosilo in odšli domov v Poljane.
Bilo je super, ker je bila tako preprosta in dobra hrana.

Gregor Oblak, 7. b

Prvi dan smo si ogledali hišo, ki je bila zelo zanimiva. Nekateri pogradi niso imeli lestev, tako da smo morali nanje plezati po stebru. Zvečer smo se igrali s cirkuškimi rekviziti. V torek smo že zgodaj zjutraj imeli telovadbo, nato pa preživetje v naravi. Imeli smo orientacijo, filtriranje vode, pogovarjali smo se, kako lahko preživimo v težkih razmerah. Roke smo morali imeti dve minuti v jezeru, kar je precej bolelo. V petek smo odšli na pohod do slapu Savica. Prehodili smo 553 stopnic. Bil je nepozabno lep izlet.

Manica Demšar, 7. b

Delali smo filter, s katerim smo morali iz kalne vode narediti čisto, pitno vodo. Držali smo roke dve minuti v vodi, ki je imela samo 10 stopinj Celzija. Učitelj nam je pokazal, kako je z vrvjo najbolj varno hoditi po strmini in kako plezati čez prepad. Šli smo tudi v gozd za pol ure in bosi peš nazaj. V sredo smo šli s kajaki v Ukanc. Zanimivo je, če si krmar in vodiš kajak. Sredi jezera je bila palica, na katero smo nasedli s kajakom. Najbolj všeč mi je bil prosti čas in vožnja s kajakom. Hrana je bila odlična. V glavnem: zakon je bl΄!

Eva Krek, 7. b

V ponedeljek smo izvedeli, da je jezero globoko 45 metrov in je največje jezero v Sloveniji. Spoznali smo gore, najbolj se mi je v spomin vtisnila Komarča. Spoznali smo vrste lokov. Videli smo Triglav v vsej veličini. Izvedeli smo, koliko je visok slap Savica in izvedeli za pesem Krst pri Savici. Všeč mi je bila večina stvari, najbolj vožnja s kanuji. Postelje niso bile prijetne, za hrano pa bi rekel, da je bila odlična.

Anže Križnar, 7. b

V četrtek smo najprej spoznavali živali v jezeru. V vodi smo jih iskali in videli dve žabi, stonoge, enodnevnice. Zvečer smo kurili taborni ogenj.
Dobro je bilo, ker je bila dobra hrana, veliko prostega časa, dobre sobe, lepe gore in jezero.

Aljaž Dolenec, 7. b

PONEDELJEK 

no images were found

TOREK

no images were found

SREDA

ČETRTEK

no images were found

PETEK

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)