V petek, 23. 10. 2015, smo se v okviru izbirnega predmeta načini prehranjevanja odpravili na Brdo pri Kranju, da bomo spoznali organizacijo državnega protokola. Ko smo prispeli, smo si najprej ogledali kratko multivizijo o tem, kaj je protokol in kako ga organizirajo. Po predavanju smo videli hotelsko sobo za predsednika. Bila je zelo razkošna. Ogledali smo si tudi wellness ter kuhinjo in jedilnico. Ko smo se odpravljali na ogled ostalih stavb na posestvu, smo srečali tudi g. Bineta Volčiča.

V Kongresnem centru Brdo smo si ogledali dve dvorani – eno veliko in eno manjšo. Imena imajo po kačjih pastirjih, ki so na posestvu. Pot nas je nato vodila do konjušnice z lipicanci. Sledil je odmor, ki je bil namenjen malici. Nato smo si ogledali Titovo kočo. Sprehodili smo se do igrišča za golf in do gradu Brdo, kjer nam je vodič povedal nekaj o lastnikih ter o sobah v gradu.

Naučili smo se veliko novega o vseh protokolih kot tudi o vseh stavbah, ki so na tem posestvu. V prihodnosti bomo Brdo lahko izkoristili za družinski izlet po parku ali pa celo za poročni dan …

Polona Kržišnik, 9. a

********************

Z izbirnim predmetom NPH smo se v petek pred počitnicami odpravili na ogled posesti na Brdo pri Kranju, ker smo si ogledali hotel, park in skoraj celotno posestvo. Predstavili so nam tudi protokol. Po kratki predstavitvi so nas popeljali po hotelu in posestvu.  Videli smo notranjost hotela in Kongresnega centra Brdood ter zunanjost mnogih drugih stavb, npr. gradu, hleva, koče … Tudi jezero imajo. Našo pozornost so pritegnile race in gosi. Opazili smo tudi znano osebo, ki je voditelj resničnostnega šova, g. Bineta Volčiča. Seveda pa nismo videli celega posestva, saj je zavarovano in obiskovalci nimajo dostopa do tega predela.

Imeli smo se lepo in seveda je tudi lep kraj za poroke in druge slovesnosti …

Sergeja Stržinar, 9. b

********************

no images were found

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)