V četrtek, 8. oktobra, smo se udeležili državnega prvenstva v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Tekmovanje je potekalo v Smučarskem centru Cerkno. Letos je bilo vseh kategorijah od A do E prijavljenih 340 tekmovalcev. Možnost tekmovanja so imeli tudi invalidi.

Naši učenci so tekmovali v kategorijah B in C. Izredno so se izkazali učenke in učenci v kategoriji C. Ekipo učencev so sestavljali Aljaž Luznar (2. mesto), Anže Podrekar (4. mesto), Urban Drlink (8. mesto), Jan Stanonik (13. mesto) in Marcel Stržinar (24. mesto). Ekipno so dosegli prvo mesto in s tem naslov prvakov za šolsko leto 2015/16. V tej kategoriji je sodelovalo 16 šol.

Ekipo učenk sta sestavljali Anja Šubic (10. mesto) in Jerca Stanonik (15. mesto). Ekipno sta dosegli odlično 4. mesto izmed 11 sodelujočih šol.

V kategoriji B, ki so jo sestavljali učenci in učenke 6. in 7. razreda, nismo bili tako uspešni. Med učenkami sta se izkazali Jedrt Šinkovec z doseženim 8. mestom in Katja Štravs s 24. mestom. Med učenci pa smo imeli samo enega predstavnika, in sicer Urbana Božnarja, ki je osvojil 40. mesto.

Zato čestitam vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so se spoprijeli progo in jo tudi brez izjeme uspešno zaključili. Vsekakor pa je to še ena pozitivna izkušnja več, ki jo bomo prenesli v naslednje leto, ko se bomo zopet pripravljali za nove nastope. Naslednje leto je tekmovanje tudi izbirno in ob takem rezultatu imamo zopet možnost za nastopanje na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo v Italiji.

Posebna pohvala gre fantom kategorije C za doseženo prvo mesto in Aljažu Luznarju za doseženo drugo mesto in s tem srebrno kolajno.

Aleš Mrak, mentor

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)