V tednu otroka smo se ponovno družili z otroki iz vrtca in s prvošolci . Tokratno druženje je sledilo temi »Nekaj ti moram povedati.« Tako smo se pogovarjali o skrivnostih, prepirih, prijateljstvu, o starših, poslušanju in spoštovanju drugih okoli sebe. Druženje ob zgodbicah je bilo poučno, a predvsem zabavno in drugačno. Tako smo zopet pričarali posebne trenutke za malo manjše, večje in največje otroke. Zahvala gre dekletom in fantoma iz 6., 7., 8. in 9. razreda, ki so se postavili v čevlje učiteljev in vzgojiteljev.

Skupine malčkov so v svet knjig in branja vodili: Ana in Meta Stanonik (Čebele), Elin Kos in Manca Pintar (Zmaji), Nika Peternel in Tina Stanonik (Miške), Jakob Štalec in Gregor Špik (Metuljčki), Larisa Pintar in Zoja Činku (Ribice), Tina Bradeško in Karmen Potočnik (Pika Nogavička), Tadeja Jesenko in Neža Justin (1. a razred) ter Zala Stržinar, Gaja Markelj in Nina Jelovčan (1. b razred).

Fanta in punce, čestitamo, izkazali ste se!

Barbara Tavčar

*******************

V četrtek, 8. oktobra, sva s skupino Mišk iskali knjižni zaklad. Oprezali smo po hodnikih šole, kjer nas je na vsakih nekaj metrov pričakala na tla nalepljena skrinjica. Tam smo se ustavili in prebrali namig za nadaljnjo pot, kjer so otroci utemeljili svoje ugotovitve. Nato smo kmalu prišli do zaklada – velike skrinje. Otroci so jo odprli v njej je bila knjiga »Oprosti«, ki smo jo nato prebrali v knjižnici. O zgodbi smo se tudi pogovorili in tako zaključili igro zaklada.

Tina Stanonik in Nika Peternel, 8. b

*******************

Takole pa so bralni zaklad iskali in našli malčki. V skrinji se je skrivala knjigica Pika Pikapolonica. Našli in prebrali so jo s pomočjo Ane in Mete Stanonik iz 7. a. 

no images were found

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)