Po večdnevnem nestabilnem vremenu nam je v sredo, 17. junija, le uspelo izpeljati športni dan, ki so ga prvošolci res težko čakali. V šolo so namreč ob pomoči staršev prinesli oziroma pripeljali vso potrebno opremo za rolanje ter kolesarjenje.

ROLANJE
Prvi velik zalogaj je bil preobuvanje v rolerje ter pravilna namestitev vse potrebne zaščitne opreme. Ob pomoči učiteljic je bila ovira premagana, učenci pa pripravljeni na nove izzive. V prvem delu so pod vodstvom učiteljic Alenke Jelovčan, Žive Štenta ter Irene Eniko osvajali nove elemente rolanja, začetniki pa so zlasti pridobivali ravnotežje ter se preizkušali v prvih spretnostih. Za zaključek prvega dela športnega dne so se vsi preizkusili v ravnotežni nalogi v sklopu programa Zlati sonček.

KOLESARJENJE
Po malici je sledil drugi del, namenjen kolesarjenju. Pa nismo šli na kolesarski izlet, smo pa s kolesi zavzeli šolsko igrišče. V uvodu smo si ogledali in pravilno poimenovali dele kolesa ter kolesarsko opremo, katere nepogrešljivi del je kolesarska čelada. Učenci so nato opravili še drugo spretnostno nalogo za zlati sonček, tokrat na kolesu. Za zaključek so učiteljice postavile poligon, kjer so se učenci preizkusili še v spretnostni vožnji. Bili so pogumni in uspešni.

no images were found

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)