1. dan

Po slabih treh urah smo srečno prispeli do doma Planinka, ki bo do petka naš dom. Prijazno so nas prejeli in nam po nekaj uvodnih informacijah postregli s kosilom. Po kosilu smo pričeli z aktivnostmi. Ogledali smo si okolico doma, spoznali drevesne vrste in druge rastline, ki rastejo na Pohorju. Druga skupina se je bolj ali manj uspešno “spopadla” z orientacijo okrog doma. Zvečer smo imeli še nekaj športnih aktivnosti in krajši spoznavni večer ter možnost igranja družabnih iger.

*****

2. dan

Dan smo pričeli s jutranjim prebujanjem v naravi. Po zajtrku je bilo nekaj časa za urejanje sob in nas samih. Nato smo se spet razdelili v dve skupini. Prva skupina se je spoznavala z astronomijo in nato nadaljevala z igro »Bejžbol«. Druga skupina pa je nadaljevala s spoznavanjem narave. Skozi gost iglasti gozd smo se odpravili do slapa Skalca, nad katerim smo raziskovali značilnosti Framskega potoka, na katerem je prej omenjeni slap. Po vrnitvi v dom je sledilo težko pričakovano kosilo in nekaj počitka. Popoldan so učenci iz 7.a usvajali plezalne in lokostrelske veščine, učenci 7. b pa so se odpravili na raziskovanje okolice z gorskimi kolesi. Prikolesarili so vse do smučišča na Mariborskem Pohorju, si od daleč ogledali štajersko prestolnico Maribor in se srečno vrnili.  Po večerji smo vsi skupaj odšli na krajši večerni sprehod za prijetnejši spanec.

no images were found

*****

3. dan

Na nadmorski višini 900 m, kjer bivamo, se je precej ohladilo. Po ustaljenem urniku prebujanja in zajtrka smo se vsi skupaj odpravili na dopoldanski pohod proti razglednemu stolpu in naprej proti gornji postaji gondolske žičnice na smučišču. Tam smo se malo podprli in poskušali pregnati mraz z okusnim sladoledom. Žal nismo bili preveč uspešni. Na kratko smo si ogledali še Maribor in samo okolico. Po povratku domov in okusnem kosilu je tudi kuharica prišla na podobno idejo, kako pregnati mraz, in nam postregla s sladoledom. A pohorski veter se ni dal. Zato smo se v prostem času takoj odpravili igrati Bejžbol, da smo se vsaj malo ogreli. Za popoldanske aktivnosti smo se po skupinah odpravili v okolico doma. Učenci 7.a so se uspešno orientirali in iskali točke, 7. b pa je spoznal različne vrste rastlin oz. dreves. Ste že slišali za duglazijo? Tako je popoldne hitro minilo in hamburgerji za večerjo so nam zelo teknili in nam dali moči, da je pred večernim delom padla še ena partija Bejžbola, ki se jo je udeležila skoraj večina učencev. Ta igra nas je res povsem očarala. Večerni del minil v kvizu in sestavljanju kock na (skoraj) 1001  način. Prijetno utrujeni smo se vrnili lepe in prostorne sobe, da se pripravimo na spanje. Noč bo poskrbela, da bomo jutri polni moči spet lahko igrali … Kaj, pa naj ostane skrivnost.

*****

4. dan

Zjutraj smo se zbudili v lepo sončno jutro, brez oblaka na nebu. Zgleda, da smo le uspeli priklicati lepo vreme z našimi včerajšnjimi aktivnostmi. Okolica doma je polna rdečih jagod, le malo se je potrebno ozreti. A-jevci so po zajtrku imeli astronomijo, B-jevci pa so se sprehodili do slapa Skalca in preučevali življenje v potoku. Po opravljenih aktivnostih pa je pred kosilom še vedno ostalo dovolj časa za, uganili ste, Bejžbol. Popoldan je člane A skupine čakal kolesarski vzpon na Bolfenk. Tura je bila kar naporna, kar dokazujejo tudi fotografije spodaj. Skupina B pa se je (na)učila osnov lokostrelstva in plezanja. Večerja se je tako hitro približala, kar je pomenilo tudi poseben večerni program. Pohorje je iz nas izvabilo skrite (in malo manj) talente, ki smo jih predstavili občinstvu. Zmaga na Talentih je za nagrado vsem prinesla plesni večer, kjer smo uživali v glasbi in zadnjih skupnih večernih urah.

no images were found

*****

5. dan

Zadnje jutro se ni pričelo po naših željah. Po zajtrku smo vsi z veliko vnemo pospravili sobe, da bi se čim prej odpravili na jezero, kjer bi izvedli še zadnjo predvideno dejavnost, veslanje s kanuji. Žal pa je pričelo deževati in žalostno smo preverjali vremensko napoved, ki pa ni in ni obetala izboljšanja. Vendar je hitro prevladalo mnenje, da slaba volja ne bo ničesar rešila. Tako smo izvedli dodatne aktivnosti kar na domu Planinka. Nekaj časa je ostalo še za družabne igre in kratek sprehod okoli doma. Po kosilu pa smo hitro napolnili avtobus in srečno pripeljali domov. Preživeli smo lep teden in spomini nanj prav gotovo ne bodo zbledeli tako hitro, kot je minila vožnja do Poljan.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)