Na Osnovni šoli Poljane je 25. maja 2015 potekalo že tradicionalno kolesarsko tekmovanje BICIKL 2015, na katerem so se pomerili učenci od 5. do 9. razreda OŠ Poljane in OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas.

Tekmovanje se je pričelo ob 13.30, po 6. šolski uri. Sestavljeno je bilo iz treh delov. Prvi, praktični del se je odvijal v računalnici, kjer so učenci preverili svoje znanje o prometnih znakih in splošnih pravilih na cesti. Drugi del pa je potekal na prostem.

Na začetku so si tekmovalci ogledali progo, ki je vodila od šole do pošte, nato preko glavne ceste do cerkve in nazaj mimo galerije do šole. Učitelji so natančno opazovali vožnjo učencev ter jih ocenjevali (pogled nazaj, odročenje ustrezne roke ob zavijanju in še vse, kar spada zraven).

Zaključni del se je odvijal na igrišču, kjer so učenci morali pokazati svojo spretnost, saj so imeli postavljen poligon z različnimi ovirami.

Večina kolesarjev je bila zadovoljna s svojimi rezultati, zaslužene nagrade pa so dobili prvi trije učenci iz vsake kategorije.

Najboljši učenci 5. razredov iz podružničnih šol:

  1. Urban Dolinar, PŠ Sovodenj
  2. Anže Slabe, PŠ Sovodenj
  3.  Rok Stanonik, PŠ Javorje

Najboljši učenci 5. razredov iz matičnih šol:

  1. Žiga Podrekar, OŠ Poljane
  2. Drejc Jereb, OŠ Poljane
  3.  Filip Krek, OŠ Ivana Tavčarja

Najboljši učenci od 6. do 9. razreda, ki so tekmovali za občinsko prvenstvo “Kaj veš o prometu”:

  1. Urban Drlink, OŠ Poljane
  2. Nejc Trček, OŠ Ivana Tavčarja
  3.  Tomaž Bohinc, OŠ Poljane

Urban Drlink se bo udeležil državnega prvenstva, ki bo potekalo 30. maja 2015 v Novem mestu.

Jerca Stanonik, 8. b

no images were found

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)