V torek, 7. aprila 2015, je v naši šoli potekal Občinski otroški parlament Občine Gorenja vas – Poljane na temo Izobraževanje in poklicna orientacija.

Učenci šolske skupnosti naše šole so pripravili učilnico za srečanje. Ob 13. uri so se jim pridružili še predstavniki OŠ Ivana Tavčarja, nato pa še poslanec Državnega zbora RS Žan Mahnič. Prisotni so bili tudi Iztok Stanonik, direktor podjetja Polycom, ravnateljica in pomočnik ravnateljice OŠ Poljane ter svetovalni delavki obeh šol.

Na začetku je Iztok Stanonik, direktor podjetja Polycom, predstavil dejavnosti, ki jih podjetje izvaja v zvezi z mladimi ter zaposlitvijo v njihovem podjetju.

Po predstavitvi so se vsi skupaj pogovarjali o pomembnosti izobraževanja, o vpisih v srednje šole in o nadaljnjem šolanju. Poudarili so tudi pomen znanja jezikov v gospodarstvu, saj je Slovenija tako majhna, da morajo podjetja, če hočejo uspeti, sodelovati s podjetji iz drugih držav. Dotaknili so se tudi drugih tem s področja izobraževanja.

Na začetku so bili učenci bolj tihi in zadržani, ko pa so se tudi sami vključili s svojimi mnenji in vprašanji, je pogovor prosto tekel in razprava je bila podobna pravi okrogli mizi.

Na državnem otroškem parlamentu v Ljubljani bo našo šolo zastopala Patricija Raztresen s spremljevalko Mašo Stanonik, pridružila pa se jima bo tudi šolska novinarka Tina Bradeško.

Ajda Marolt in Katja Lavtar, 9. a

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)