Že šesto leto zapored smo tudi letos v začetku marca izvedli 3. tehniški dan za učence 1. triletja. Vsebina tehniškega dneva je bila izdelava drobnih daril na temo pomladi. Letos so to rožice v okrasnem lončku, vse izrezano in izdelano v kombinaciji enobarvnega in pisanega papirja, nekatere celo z dodatkom okrasnih gumbov. Tudi na kratko misel nismo pozabili.

Likovno ustvarjanje smo prepletli z dobrodelnostjo, saj so učenci tudi letošnje izdelke namenili starejšim krajanom KS Poljane, starim nad 75 let. Še bolj kot drobna pozornost, s trudom izrezana iz papirja,  je bil cilj vseh nas, da ob prihodu pomladi naši učenci obiščejo te krajane, z njimi izmenjajo nekaj prijaznih besed, jim ponesejo pozdrave ter dobre želje učencev in delavcev šole, predvsem pa, da jim rožico izročijo osebno.

Na tehniškem dnevu je v 1., 2. in 3. razredu skupaj ustvarjalo okrog sto učencev, preko sedemdeset učencev naše šole pa bo obiskalo več kot sto šestdeset krajanov. Učenci – raznašalci so tudi letos sprejeti to nalogo. Obljubili so, da bodo darilca prišla v prave roke, čeprav bo marsikdo moral narediti kakšen korak več do sorodnika, znanca ali soseda. Tudi pomoč domačih bo dobrodošla, saj so nekateri precej oddaljeni.

Učenci in delavci šole smo veseli, da smo se ponovno povezali s krajem in da bodo naši učenci z obiskom med krajane prinesli delček pomladne topline. Vsekakor želimo vsakega posameznika s tem dejanjem razveseliti. Upamo, da bo to učencem tudi uspelo.  

Na tehniškem dnevu so učenci poleg izdelkov za starejše krajane izdelali še voščilnice in pomladne dekoracije za šolske prostore.

Irma Čadež, vodja THD

 

Na fotografijah se prepričajte, kako so učenci ustvarjali in kaj so ustvarili.

1. RAZRED

no images were found

 

2. A RAZRED

 

2. B RAZRED

no images were found

 

3. A RAZRED

 

3. B RAZRED

no images were found

 

KONČNI IZDELKI

 

 

 

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)