1. DAN

Dan se je začel v dokaj lepem vremenu, a že po prihodu na smučišče so nas zajeli oblaki in začelo je snežiti. Pravšnja kulisa za začetek zimske šole v naravi. Vreme nas ni zmotilo, da smo hitro začeli z osvajanjem smučarskega znanja. Ker se po napornem delu prileže tudi kosilo, smo se nekaj po 12. uri zbrali na kosilu. Po kratkem počitku pa je že sledilo popoldansko smučanje. Nekateri so že čutili utrujenost. Po prihodu v hotel smo se razporedili po sobah. Kmalu je sledil skupni sestanek in prve  informacije  o delu in poteku dejavnosti. Potem je sledila še učna ura slovenščine. In po kratkem počitku smo se odpravili na večerjo v hotelsko restavracijo. Pred spanjem smo se odpravili še v bazen in naredili nekaj zaveslajev in se malo tudi igrali. Po raznovrstnih dejavnostih je sledila priprava na zaslužen počitek in zbiranje vtisov prvega dne.

no images were found

*

2. dan

Zbudili smo se v megleno jutro, ki ni obetalo lepega vremena. Tudi čez dan je bilo smučišče zavito v meglo, le v spodnjem delu se je megla razkadila. A to nas ni oviralo pri delu na snegu. Učenke in učenci so zavzeto delali na snegu, tako da ni bilo časa niti za kratek odmor. Po prihodu v hotel je že sledilo nadaljevanje programa. Hitro v kopalke in že smo čofotali v bazenu. Nekaj sproščujočega plavanja je bilo ravno prav, da smo si nabrali moči za večerne učne dejavnosti. Sledila je predstavitev 10 FIS pravil. Vsaka skupina je predstavila po dve pravili, na koncu pa je sledil še kviz. S tem smo utrdili pridobljeno znanje. Predstavitve so bile zelo izvirne. Nadaljevali pa smo še z uro matematike. Pestro dogajanje čez dan nas je utrudilo in sledila je priprava na spanje.

*

3. DAN

Vsak začetek dneva se začne z obilnim zajtrkom. V restavraciji smo lahko izbirali med pestro ponudbo in za vsak želodček se je našlo kaj. Po zajtrku je že sledilo smučanje in osvajanje ter utrjevanje smučarskega znanja. Ob ugodnih razmerah je to seveda še toliko bolj prijetno. Po končanem smučanju je bil pa zopet čas za nekaj pouka in preverjanje naučenega znanja o varnosti na smučišču. Med tem smo reševali učni list iz matematike in angleščine. Najbolj hitrim pa je ostalo še nekaj časa za igro. Na učnih dejavnostih nas je obiskala tudi ravnateljica in prinesla za vsakega učenca sladko presenečenje. Po večerji pa je sledilo kopanje in preverjanje znanja plavanja. Že nekoliko utrujeni smo se po kopanju odpravili spat. Tako smo preživeli še en dan v šoli v naravi.

no images were found

*

4. dan

Prebudili smo se v vetrovno jutro. Po zajtrku smo se odpravili na smučišče in se še naprej izpopolnjevali v znanju smučanja. Po povratku v hotel pa smo se odpravili v muzej. Ogledali smo si stalno razstavo, ki govori o Cerknem in okolici skozi čas. V nadaljevanju pa smo si ogledali še Laufarijo. Prav tako je to stalna razstava in govori o pustnem dogajanju na cerkljanskem. Učenci so si lahko v sliki in besedi ogledali pestro pustno dogajanje, ki se odvija v Cerknem vsako leto. Ker je danes zadnji večer, nismo imeli učnih dejavnosti, pač pa je bilo nekaj več prostega časa za priprave na zaključni večer s plesom. Po uvodni zadržanosti lahko rečem, da je ples uspel in se zavlekel kar nekaj čez dogovorjeno uro.  A vsaka stvar se enkrat zaključi, tako se je tudi ples. Sledil je počitek in zbiranje moči za še zadnji dan šole v naravi.

*

5. DAN

Po nekoliko bolj zgodnjem zajtrku smo se hitro vrnili v sobe in začeli s pakiranjem. Po pregledu sob smo opremo znosili v večnamenski prostor, kjer nas je počakala do prihoda s smučišča. Na smučišču nas je dočakal izredno močan veter, zato smo se še posebej toplo oblekli. Zaradi vetra je bil tudi občutek mraza izreden in zato smo naredili kratek premor v restavraciji in se pogreli s čajem. To nam je dalo moči za nadaljevanje smučanja. Po kosilu se je vreme rahlo umirilo in proti koncu smučanja se je pokazalo tudi sonce. Zadovoljni in polni lepih vtisov smo se vračali proti Cerknem po našo prtljago. Na poti domov smo se še enkrat ozrli proti smučišču in tako zaključili letošnjo izvedbo šole v naravi.

no images were found

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)