Učenci in učitelji naše šole so tokrat pripravili toplo in pomenljivo prireditev s preprostim sporočilom – vsaj v prazničnih dneh za hip zavrzimo tehnološke izume in se ustavimo, tudi če je svet okrog nas prehiter in preveč nor. Razmislimo, kaj nam v življenju največ pomeni. Bodimo skupaj, posvetimo se družini, vzemimo si čas za tiste, ki jih imamo radi.

Takšne in podobne resnice smo slišali od naših mladih igralcev, ki so s svojo odlično igro navdušili vse prisotne. Lahko bi rekli, da je prek njih pred nami zaživel moderni božič, skrit pod kopico vsakdanjih stvari, ki pa se po zaslugi dveh otrok spet odkrije v pravi luči. Tina Ržek, Urban Drlink, Uroš Peternelj, Urška Dolenec, Vesna Mudri, Aleks Počič Hren in Maša Mohor so nam posredovali vse tisto, kar že vemo, a se tega vse premalo zavedamo. Mogoče pa je prav njim uspelo, da tega nikoli več ne bomo pozabili.

Ne moremo pa mimo odločilne vloge mentoric nastopajočih učencev. Naši učiteljici Mojca Oblak in Mateja Maček sta napisali odlično besedilo v verzih, z igralci preživeli veliko ur vaj, spodbujali sta jih, bili režiserki in še mnogo drugega.

Dramsko dogajanje so s skrbno izbranimi pesmimi spremljali in povezovali pevci vseh šolskih zborov pod vodstvom Matjaža Slabeta. Tako sta se govorjena beseda in pesem zlili in še bolj poudarili osnovno sporočilo predstave.

Prireditev je bila seveda namenjena tudi obeležitvi državnega praznika samostojnosti in enotnosti. O tem je v uvodu spregovorila že Aleksandra Logar, kasneje pa še ravnateljica, gospa Metka Debeljak, ki je na koncu vsem skupaj zaželela lepe praznike in srečno novo leto 2015.

Več o prireditvi pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah in na videoposnetku.

 

[vimeo 115419672]

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)