Skoči na glavno vsebino

Obisk diplomata ameriškega veleposlaništva

 

V ponedeljek, 1. decembra, je našo šolo obiskal diplomat ameriškega veleposlaništva v Ljubljani, gospod Jon Selle. Na veleposlaništvu je zaposlen kot “Management Officer” – kot je pojasnil, ta izraz pomeni, da skrbi za to, da vse deluje, kot je treba. Prihaja iz ameriške zvezne države Texas, v Sloveniji pa je od letošnjega poletja. O Texasu, Sloveniji, razlikah in podobnostih med njima je pripovedoval našim devetošolcem. Učenci so ga z zanimanjem poslušali in ga tudi marsikaj vprašali.

Katja Lavtar, Ajda Marolt in Julija Trobec iz 9. a so ob tem zapisale:

“Danes je ura angleščine za devetošolce potekala malo drugače. Obiskal nas je gospod iz ameriške ambasade, ki je od poletja v Sloveniji. Na začetku je učenec 9. b Matej Oblak zaigral na harmoniko, nato pa smo pozorno prisluhnili gospodu Jonu Sellu. Povedal nam je veliko zanimivih stvari: razlike in podobnosti med Slovenijo in Texasom, veliko pa smo izvedeli tudi o šolanju v Texasu. Učenci v srednji šoli zelo veliko časa preživijo v šoli, saj imajo še veliko obšolskih dejavnosti. Izvedeli smo tudi, da se šole pogosto med seboj pomerijo v različnih športih in da prebivalci Texasa pojejo ogromno nezdrave hrane. Ljudje v Texasu se morajo povsod prevažati z avtom, saj so tam razdalje zelo velike. Medtem ko smo poslušali, smo lahko tudi vprašali, kar koli nas je zanimalo. Obisk nam je bil všeč, saj smo tako izvedeli veliko zanimivih stvari, hkrati pa s tem izboljšujemo tudi znanje angleščine, saj smo se celo uro pogovarjali v angleščini.”

Na koncu je gospod Jon Selle še povedal, da ga je naša dolina navdušila, lepa se mu je zdela tudi naša šola, še posebej vesel pa je bil glasbene dobrodošlice, ki mu jo je na harmoniko zaigral Matej Oblak iz 9. b.

 
(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
Dostopnost