Danes se je na naši šoli odvijal čisto poseben dan. Vsi učenci od 1. do 9. razreda smo ustvarjali za dobrodelni sejem, ki ga bomo priredili v četrtek, 4. decembra v telovadnici naše šole. Staršem in ostalim obiskovalcem bomo ponudili številne izdelke, ki so nastali na današnjem tehniškem dnevu. Vsak razred se je lotil nečesa drugega.

Učenci so se že na razrednih urah pod vodstvom razrednikov odločili, kaj bodo izdelovali. Glede na to so razredniki priskrbeli ves potrebni material in ustvarjanje se je začelo.

**********

V 1. triletju so šivali in izdelovali smrečice, snežake, škatlice. Kuhali so tudi marmelado. Večina je bila izredno zadovoljna, saj se jim zdi tehniški dan bolj zanimiv kot običajni pouk. Med delom so se pogovarjali in prepevali. Povedali so, da ustvarjajo tudi doma in da upajo, da bo na sejmu prodanih čim več predmetov.

**********

Učenci 2. triletja so izdelovali voščilnice, podstavke za lonce, kozarce, stojala za knjige, lesene kozolce, kopalno sol in glinene hiške, v katerih bo prostor tudi za svečke.

Povedali so, da so izdelke predlagale učiteljice. Lepo se jim je zdelo, ker so med delom poslušali glasbo. Tehniški dan jim je bil všeč, le en učenec bi raje imel običajen pouk.

**********

V 7., 8. in 9. razredu so tudi nastajale najrazličnejše umetnine: voščilnice, šali, koledarji, ptičje hišice, freske, glinene hiške z bomboni in venčki. Za prave umetnike so se izkazali osmošolci, ki so pod vodstvom naše učiteljice Mihaele Žakelj Ogrin in akademske slikarke Maje Šubic delali freske z motivom živali.

**********

Današnje dopoldne se je končalo z zadovoljstvom nad lepimi izdelki, namenjenimi dobrodelnosti.

**********

Na koncu pa samo še

POVABILO  

Pridite

v četrtek, 4. decembra, ob 16:30

v našo šolo in izberite kaj zase in za svoje drage.

**********

Anja Šubic, Sabina Potočnik, Natea Novak, Taja Rupar, Katja Lavtar, Ajda Marolt, Julija Trobec

**********

1. razred

2. razred

no images were found

no images were found

3. razred

no images were found

4. razred

no images were found

5. razred

no images were found

6. razred

7. razred

no images were found

8. razred

9. razred

no images were found

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)