Tako kot vsako leto smo tudi letos učiteljice 1. triletja v tednu otroka načrtovale in pripravile nekaj zanimivih dejavnosti, ki so učencem dodatno obogatile šolski vsakdan.

Ena izmed njih je v okviru kulturnega dne potekala v sredo, 8. 10. 2014, v Škofji Loki, kjer smo si najprej v gledališču Loški oder ogledali dramsko predstavo Pavliha noče v šolo. Glavna lika zgodbe, Pavliha in Kljukec, sta skupaj z ostalimi igralci nasmejala učence in učiteljice. Dogodivščine so se vrstile in nagajivi Pavliha  je spretno prelisičil krojača ter pobegnil pred policistom. V šolo ni želel, zato se je s pomočjo bralnega sirupa naučil brati. Sklop zapletov in razpletov pa ga na koncu prepriča, da je šola koristna, k čemur je spodbudil tudi učence.

Po predstavi smo se razdelili v dve skupini.

Ena skupina učencev se je odpravila na Škofjeloški grad, kjer so najprej pomalicali, nato pa jih je sprejela kustosinja, ki jim je ob zakurjenem grajskem kaminu pripovedovala pripovedke o Kamnitem mostu, škofjeloškem grbu, Starem gradu pod Lubnikom, Hudičevi brvi, škratkih … Sledil je ogled nekaterih grajskih oziroma muzejskih prostorov, kjer so si lahko ogledali Tavčarjevo pohištvo iz Visoškega dvorca, najbolj pa jih je navdušila soba z nagačenimi gozdnimi živalmi.

Druga skupina učencev je odšla do Puštalskega gradu, kjer je naredila odmor za malico ter si ogledala grajsko dvorišče. Nato je sledil sprehod do Poličarjeve hiše, kjer so poiskali oznako, ki kaže, do kod je segala voda ob veliki poplavi leta 1926. Pot jih je vodila še do začetka Hudičeve brvi, kjer so se obrnili ter se vrnili nazaj do Puštalskega gradu v Karlovec, od tam pa po Fužinarski ulici do drugega konca Hudičeve brvi. Tam so prisluhnili pripovedki o Hudičevem mostu, potem pa so se po Kopališki ulici mimo upravne enote povzpeli do Škofjeloškega gradu.

Tam sta se skupini zamenjali – prva je odšla na sprehod in ogled v Puštal, druga pa je prisluhnila grajskim pripovedkam.

Ob koncu smo se vsi skupaj zbrali na avtobusni postaji, od koder so nas avtobusi odpeljali nazaj v Poljane in Javorje.

Alenka Jelovčan, vodja KD

1. razred

2. razred

no images were found

3. razred

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)