V četrtek, 2. oktobra 2014, smo se udeležili državnega prvenstva v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Tekmovanje je potekalo v Ljubljani na karti Golovec. Vreme nam je šlo tokrat na roko, saj se je zvedrilo ob pravem času. Letos je bilo prijavljenih 370 tekmovalcev vseh kategorijah od A do E. Možnost tekmovanja so imeli tudi invalidi.

Naši učenci so tekmovali v kategorijah B in C. Izredno so se izkazali učenci v kategoriji B, ki so jo sestavljali učenci in učenke 6. in 7. razreda, saj so dosegli ekipno prvo mesto. V tej kategoriji je tekmovalo 14 šol. Še posebej se je izkazal Aljaž Luznar, ki je posamično dosegel 3. mesto. K ekipnemu rezultatu sta svoj delež dodala še Anže Podrekar z 10. mestom in Luka Kreč s 14. mestom. V tej kategoriji so nastopali še Nejc Marolt, ki je bil 25. Razveseljivo je tudi dejstvo, da nam je uspelo že drugo leto zapored osvojiti ekipno prvo mesto v kategoriji B.

Pri dekletih sta se tekmovanja udeležili učenki Maja Ržen, ki je zasedla 23. mesto, in Ana Debeljak, ki je bila 26.

V kategoriji C, ki jo sestavljajo učenci in učenke 8. in 9. razreda, nismo bili tako uspešni. Posamično se je izkazal Urban Derlink, ki je osvojil 12. mesto. Sledil mu je Jure Križnar z 19. mestom, Marcel Šubic je zasedel 44. mesto, Miha Dolenec 46. mesto in Miha Rupar 50. mesto. Aljaž Rakovec pa na žalost ni pravilno zaključil proge.  Fantje so v tej kategoriji ekipno zasedli 7. mesto. Pri dekletih so nastopale Anja Šubic, ki je osvojila 20. mesto, Karmen Potočnik 23. mesto in Jerca Stanonik 41. mesto. Učenke so tako dosegle ekipno 11. mesto.
Teren je bil težak, nekoliko ga je otežil tudi traser proge, saj je bilo veliko vzponov in spustov. Še vedno pa je bilo kar nekaj vidnih posledic žledoloma. To pa je tekmovalce na progi še dodatno oviralo.

Zato čestitam vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so se spoprijeli z zahtevno progo in jo tudi brez izjeme uspešno zaključili. Vsekakor pa je to še ena pozitivna izkušnja več, ki jo bomo prenesli v naslednje leto, ko se bomo zopet pripravljali za nastope.

Še enkrat čestitke vsem nastopajočim, še posebej pa dobitniku kolajne Aljažu Luznarju.

Mentor Aleš Mrak

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)