V četrtek, 25. 9. 2014, smo učenci 4. in 5. razredov iz Poljan ter učenci od 3. do 5. razreda iz PŠ Javorje obiskali Piko Nogavičko na njenem festivalu ob velenjskem jezeru. Sprejeli sta nas Piki vodički, ki sta nas vodili skozi delavnice. Bile so bolj naravoslovno obarvane, saj je bila letošnja tema festivala »Zemlja pleše«. Vsak učenec je izdelke, ki jih je izdelal v delavnici , odnesel domov. Ogledali smo si tudi vilo Čira čara, kjer domuje Pika. Pokazala nam je tudi skrinjo zlatnikov. Žal nam je dež preprečil, da bi se zabavali tudi na prostem, a kljub temu smo se domov vračali polni lepih vtisov. Preberite si jih nekaj:

Na Pikinem festivalu je bilo super. Najbolje se mi je zdelo, ko sem na delavnicah naredila gospoda Ficka in gosenico ter ko smo šli v vilo Čira čara. Za spominek sem si kupila plišastega Ficka, ki ga obesiš okoli vratu. Naša vodička je bila oblečena v Piko, ime pa ji je bilo Lucija. Na Pikinem festivalu sta bila tudi Klink in Klank, policista, ki sta nas zabavala s svojimi norčijami, ko sta neuspešno lovila Piko. Preden smo odšli, smo se še slikali na torti iz gum. Vožnja v Velenje in nazaj v Poljane je bila zelo dolga.

Suzana Debeljak, 4. a

Najbolje se mi je zdelo, ko smo šli v vilo Čira čara. Pika je imela zelo veliko posteljo, televizijo in tudi balkon. Všeč mi je bilo tudi v šotoru, kjer sem dobil Fickove bolhe. Fant, ki je ustvarjal iz balonov, mi je naredil papigo, fantom pa sabljo in sekiro. Če ne bi padal dež, bi si ogledali še indijanski tabor in čarobni gozd. Videli smo veliko Pik Nogavičk, ki so se sprehajale sem in tja. Tudi naša vodička je bila Pika Nogavička. Bilo je zelo lepo.

Ana Marolt, 4. a

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)