Tako kot drugje po Sloveniji je tudi v OŠ Poljane letošnja generacija prvošolcev res številčna, saj jih je  na centralni šoli 1. septembra pogumno zakorakalo v »učilno zidano« kar 41.

V spremstvu staršev so se učenci zbrali v avli šole, kjer sta jim dobrodošlico izrekla ga. ravnateljica Metka Debeljak ter župan občine Gorenja vas – Poljane g. Milan Čadež. Oba sta jim zaželela uspešno šolsko leto, ravnateljica pa je še poudarila, da je zdaj njihova glavna naloga, da se učijo. Že tradicionalno je župan prvošolcem podaril slovensko zastavo z željo, da jo ob državnih praznikih ponosno izobesijo na svojih domovih. V imenu Radia Sora je učence pozdravila ga. Jana Jenko ter jim zaželela, da bi bile njihove poti v prometu varne in jim v ta namen podarila odsevne trakove.

V nadaljevanju smo si ogledali igrico z naslovom Kje je lešnik? v izvedbi gledališča Teaterzavse. Skupni del se je s tem zaključil, nadaljevali smo v učilnicah, kjer smo učiteljice vsakemu učencu čestitale ter izročile drobno darilce in rumeno rutico, ki bo celo leto njihova vsakodnevna spremljevalka. Medtem ko smo učiteljice staršem posredovale nekaj pomembnih informacij, so učenci zavzeto risali in barvali na temo igrice Kje je lešnik? In kot se za prazničen dan – kar 1. september za prvošolce vsekakor je – spodobi, se je naše prvo srečanje zaključilo s sladkim presenečenjem. Zaželeli smo si, da bi nam vsi dnevi v tem šolskem letu tako prijetno minili in se poslovili.

Učiteljice 1. razredov

no images were found

 

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)