V dopoldanskem času smo prispeli v osnovno šolo v Slovenj Gradec, kjer so nas prijazno sprejeli tamkajšnji učenci in učitelji. Sledil je še pozdrav ravnateljice, nato pa različne delavnice. Domen Kumer in Polona Stanonik sta tamkajšnjim osmošolcem predstavila svojo ogroženo živalsko vrsto – kranjsko čebelo. Svojo predstavitev sta dopolnila tudi s slikami in različnimi čebelarskimi pripomočki. Poslušalci so z zanimanjem spremljali predstavitev in zastavili več zanimivih vprašanj.

Po končanem programu so se gosti srečali z učenci, ki so jih v teh dneh gostili na svojih domovih. Skupaj so odšli na kosilo in sprehod po mestu. Popoldne pa je sledila kulturna prireditev v telovadnici šole za starše in druge goste. Polona in Domen sta še enkrat nastopila s svojo predstavitvijo, pokazala čebelarski klobuk in pribor za čebelarjenje. Večer pa je bil namenjen plesu in druženju učencev in njihovih gostiteljev.

V petek dopoldne so se na kulturni prireditvi predstavili mlajši učenci, nato pa smo vsi skupaj odšli v center mesta, kjer je potekala osrednja prireditev.

Po kosilu smo se polni lepih vtisov odpravili nazaj proti domu.

Učiteljica Mateja Maček

Vtisi učnecev:

Že navsezgodaj zjutraj smo se Domen,jaz in učiteljica Mateja Maček odpravili na pot. Z Domnom sva se spomnila, da nimava kratke predstavitve, a se s tem nisva preveč obremenjevala. Ko smo se vozili, nam je bilo zelo lepo, poslušali smo glasbo, se pogovarjali, se smejali.

Končno smo prispeli do Slovenj gradca in s prtljago odšli v šolo, kjer so nas učenke pospremile do garderobe in odložili smo naše pripomočke (prtljago). Nato smo popili čaj in spoznala sva svoja gostitelja. Nato so bile delavnice, kjer smo se pogovarjali in izdelali različne plakate. Predstavila sva tudi svojo ogroženo žival. S svojimi gostitelji sva se odpravila k družinama, ki sta naju toplo sprejeli. Popoldne, smo odšli v šolo, kjer je bil program. Vse šole so se predstavile s 3 minutno predstavitvijo svoje ogrožene živali/rastline .( Midva z Domnom sva predstavitev pripravila 1 uro prej). Popoldne, že skoraj zvečer, smo imeli na voljo tudi ples, toda nekateri se ga nismo udeležili in smo se izven dvorane imeli odlično. Spoznali smo še nove prijatelje in si izmenjali podatke. Skratka, imeli smo se odlično. Čez nekaj časa smo se odpravili k svojim družinam, kjer je bilo odlično. Zjutraj smo spet odšli v šolo. S seboj smo imeli vsi, ki smo bili iz drugih šol, prtljago in odnesli smo jo v garderobo. Predstavili so se nam tudi mlajši s svojim znanjem. Po koncu prireditve smo si ogledali mesto, v katerem smo preživeli ta dva krasna dneva. Potem smo se poslovili in se z učiteljico odpeljali domov.

Polona Stanonik. 8.b

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)