Pod okriljem Gimnazije Ptuj se je 14. maja odvil že drugi tek Unesco šol Slovenije. Na tem mestu se moram zahvaliti gorenjskemu delu Unesco ASP net zveze šol, še zlasti gospe Nives Košir Maček in Darji Pikon, ki sta gorenjskim šolam omogočili brezplačen avtobusni prevoz iz Kranja do Ptuja in nazaj. Na Ptuju nas je pričakalo sicer nekoliko vetrovno, a jasno in sončno vreme, tako da je bilo vse nared za tek 1., 2. in 3. triletja Unesc oASP net osnovnih šol ter dijakov vseh štirih letnikov srednjih šol Unesco zveze, na koncu pa so tekli tudi nekateri učitelji mentorji s pomočjo bučnega navijanja njihovih učencev in dijakov. Vsi tekmovalci in njihovi mentorji so si lahko ogledali številne zanimive delavnice pod odrom (žongliranje, klovnovski žur, fotografija presenečenja, spretni prsti, zumba, stojnica SLOA: Slovenska antidopinška organizacija). Največ zanimanja sta pritegnili kaligrafija in poslikava obraza, nekateri pa so izkoristili tudi fizioterapevtko v zaodrju, ki je tekmovalcem po napornem teku ponudila masažo.

Zanimivo in prijetno se je bilo znova družiti ob spremljavi Unesco himne in ob upoštevanju načela, da smo kot unescovci strpni, sodelujemo, si pomagamo in se spodbujamo. Tako smo v duhu s kulturo športa za kulturo miru obeležili tudi prvi Mednarodni dan športa za razvoj in mir, ki ga je UNESCO razglasil za 6. april.

Karmen Potočnik in Tea Stanonik, 7. a, sta povedali:

Tekli sva na 1500 m. Med tekom je bilo zelo razburljivo. Tekli sva v manjši skupini tekmovalcev. Vseh tekmovalcev v najini kategoriji je bilo približno 200. V bližini odra je bilo veliko različnih delavnic. Imeli sva se lepo in tega dne ne bova pozabili.

Zapisala: Teja Podgrajšek, koordinatorica za UNESCO

no images were found

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)