Da je za dober namen vredno stopiti skupaj, so dokazale pevke našega mladinskega pevskega zbora, ki so se z zborovodjem Matjažem Slabetom udeležile dobrodelne prireditve Stopimo skupaj – Siti besed. Namen prireditve, ki je potekala v studiu TV Slovenija in so jo tudi neposredno prenašali, je bil zelo plemenit – zbiranje sredstev za pomoč lačnim otrokom v slovenskih šolah. Znanim glasbenikom so se med nastopi pridružili pevci slovenskih osnovnih šol. Naše pevke so skupaj z Janom Plestenjakom zapele njegovo pesem Večja od neba.

Če za konec lahko dodam še lastno mnenje – v časih, ko vse pogosteje spremljamo vse več žalostnih zgodb družin, ki otrokom ne morejo zagotoviti osnovnih dobrin, nas to seveda prizadene. Nekateri lahko pomagajo po svojih močeh in zmožnostih, nekateri tega ne morejo. Ampak ko vidim otroke, ki za dober namen svoje petje in energijo posvečajo dobrobiti sovrstnikov, sem resnično ganjena. Sem pa tudi ponosna na naše pevke, ki so s svojim nastopom pokazale, da v dobrodelnosti štejejo tudi dejanja.

Siti besed -pevke in Jan Plestenjak

Utrinki s popoldanske vaje:

Pred nastopom:

no images were found

Nastop:

Posnetek nastopa

[vimeo 94725230]

Celotno dobrodelno prireditev si lahko ogledate v arhivu TV Slovenija: http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobrodelni-koncerti/174274598.

Bernarda Pintar

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)