… Glej, in sredi melodije

   toplo sonce spet prisije,

   sneg na jasi se tali,

   a pod grmom cvet dehti.

 

  Zdaj veselja konec ni,

  medved je lisici brat,

  vsak po svoje se vrti

  in tako slavi pomlad.            (odlomek iz uvodne pesmi Medved Marko išče pomlad)

 

Letošnjo pomlad smo učenci in učiteljice od 1. do 3. razreda želeli slaviti in pozdraviti skupaj s starši, bratci, sestricami pa tudi s starimi starši in ostalimi domačimi.

Prav v ta namen se je naša telovadnica v četrtek, 24. aprila, ob 17. uri, spremenila v praznično dvorano. Za vse domače in ostale zbrane smo pripravili prireditev z naslovom ‘Pozdrav pomladi’.

Obiskovalci so uživali ob recitacijah, pesmih, plesih, igranju na glasbila in dramatizacijah. Program smo popestrili tudi s točko, v kateri so prvošolci prikazali, da je znanje črk nujno potrebno in da zna biti učenje tudi zabavno.

Enourna prireditev se je zaključila s pesmico Ko si srečen, ki so jo v zborčku zapeli prav vsi učenci od 1. do 3. razreda. Za vezno besedo med točkami sta skrbela tretješolca Zala in Gal.

Vsi prisotni so bili ves čas nastopa nasmejanih obrazov, kar pomeni, da je bilo dogajanje na odru zanimivo in prisrčno. Zadovoljni pa niso bili le starši, temveč tudi nastopajoči, ki so s svojim nastopom razveselili starše in ostale domače. Ti pa so s svojo prisotnostjo in iskrenim aplavzom nagradili njihov trud in trud njihovih učiteljic.

 

 Alenka Jelovčan

no images were found

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)