Slovenska zelenjava, gospodarsko interesno združenje, ki ga zastopa g. Ivan Bučar, se je odločilo, da bo izvajalo ukrepe, katerih namen je promocija sveže zelenjave in spodbujanje večje porabe sveže zelenjave s splošnim sporočilom programa »SVEŽE IN NARAVNO«.

Namen akcije je informiranje o lastnostih sveže zelenjave z namenom ciljnim skupinam, kot so otroci,  posredovati sporočila programa, spodbuditi razmišljanje o lastnostih sveže zelenjave. Neposreden stik z otroki bo omogočal izmenjavo informacij, poučeni bodo o možnostih priprave sveže zelenjave.

Izmed 100 šol v Sloveniji je bila izbrana naša šola, kjer sta sodelovala 3. in 4. razred. Promotorki sta učencem predstavili pomen uživanja sveže zelenjave. Z učenci sta izvedli praktično delavnico, kjer so poleg predstavitve skupaj naredili izdelek iz zelenjave in ga na koncu pojedli.

Učenci so dobili zloženke in letake. Zloženka je prilagojena otrokom, vsebuje igre za otroke (pobarvanka, miselne igre) na temo sveže zelenjave. Letak so otroci odnesli domov, kjer se bodo z njim lahko seznanili starši.

Več na : www.gizslovenskazelenjava.si

no images were found

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)