V torek, 15. aprila 2014, smo na šoli v okviru podelitve bralne značke učencem, ki so v tem šolskem letu brali knjige, gostili pisateljico Janjo Vidmar.

Najprej so se v mali telovadnici zbrali učenci od 1. do 5. razreda, v naslednji šolski uri pa starejši učenci.

Sledi nekaj njihovih razmišljanj.

Ko je v telovadnico vstopila Janja Vidmar, je takoj zavladalo dobro vzdušje. Spodbujala nas je k bolj “sprostovalnemu” branju, ki ga je popestrila s tekmovanjem med fanti in dekleti. Govorila nam je, da znajo pisatelji biti zelo zlobni in kruti, če ne beremo knjig. Ker fantje niso bili tako samozavestni bralci, jih je na koncu čakala kazen. Ta kazen je bila povedati enemu od deklet eno lepo misel.

Ob koncu prireditve je pisateljica dobila darilo naše šole. Bila je vesela in nam zaželela še veliko branja.

Janja Vidmar nam je bila zelo všeč, saj je imela smisel za humor in smo se veliko nasmejali. Želimo si, da bi prišla še kdaj (da bi zamudili še kakšno šolsko uro pouka).

Marcel Stržinar in Anže Podrekar, 6. a

Mislim, da je pisateljica imela dobro pripravljen program, saj je vanj vključila tudi učence, tako da smo se vsi zabavali. Bilo pa mi je všeč tudi to, ker je dekleta nekako dvigala nad fante oziroma je trdila, da punce ne morejo biti slabše od fantov. Poleg zabavnega programa pa je govorila tudi v mariborskem narečju, kar je vse skupaj še popestrilo in naredilo malo drugače.

Karin Eržen, 8. b

Obisk pisateljice Janje Vidmar, se mi je zdel zelo zanimiv, saj nas je znala prav pošteno nasmejati. Povedala nam je tudi zgodbo iz svojega otroštva, ko je svoji sestri poskusila namnožiti denar. Zabičala nam je, da moramo brati knjige zaradi samega užitka in ne samo zato, ker nas mora k branju nekdo prisiliti. Izbrala je tudi nekaj učencev,  tri fante in tri dekleta, ki so se šli kratko tekmovanje. Dekleta so na tekmovanju šolski knjižnici priborila še eno knjigo za knjižnično zbirko.

Maruša Stanonik, 8. b

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)