Datum: 11. 4. 2014

Vreme: Oblačno

Čas hoje: 2 uri

V petek, 11. 4. 2014, smo s planinci 1.skupine odpravili na Sv. Jošta. Obeti za vreme so bili ugodni, zato smo se odločili, da izlet vsekakor izpeljemo.

Naša pot se je začela malo pred vasjo Pševo, kjer je bila oznaka za Sodarjevo pot. S parkirišča smo prečili cesto, se vzpeli po poti, ki preči travnik, in se nato vzpenjali vzporedno s cesto. Pot je nato šla v gozd in nas kmalu pripeljala do manjših stopnic, za katerimi smo prečkali kolovoz. Vzpenjati smo se začeli skozi gozd, ki se konča z večjo jaso, kjer smo naredili postanek in se okrepili s pijačo. Na drugi strani jase se je  pot spet nadaljevala v gozd in se začela strmeje vzpenjati. Nekoliko višje se je priključila  širokemu kolovozu, ki nas je v rahlem vzponu pripeljal do Jošta, na katerem stojita cerkev in planinski dom. Za mizami smo pojedli zasluženo malico in se tudi malce posladkali. Pod seboj smo videli mesto Kranj, Sorško polje in opazovali hribovje, ki so ga otroci že obiskali (Šmarna gora, Lubnik), najbolj pa so jih prevzela letala, ki smo jih lahko videli zelo od blizu, ko so vzletala z letališča Jožeta Pučnika.

Vreme nas je malo presenetilo, saj smo začutili nekaj kapelj in zapihal je hladen veter, zato ni bilo na vrhu nič kaj prijetno. Sprostili smo se na igralih, ki so bila na voljo. Ker je kazalo, vedno slabše, smo vrh zapustili predčasno. Vrnili smo se po smeri na Rakovico, kjer nas je na postaji za Zabukovje že čakal kombi. Ostalo nam je še nekaj minut ob prihodu v Poljane, zato smo izkoristili sonček, ki ga v hribih nismo bili deležni in pomalicali ter izlet zaključili z igro med dvema ognjema.

Katja Zorko

no images were found

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)