Danes, 2. 9. 2024, je prag matične šole v Poljanah prvič prestopilo 38 učenk in učencev, na Podružnični šoli Javorje pa 9 učenk in učencev.

 

POLJANE

Sprejem prvošolk in prvošolcev je potekal v telovadnici OŠ Poljane. Učiteljica Živa Bogataj je nagovorila in pozdravila učenke in učence ter njihove starše. Prvošolke in prvošolce sta pozdravila tudi gospod ravnatelj Tomaž Lang, župan Občine Gorenja vas – Poljane gospod Milan Čadež ter policist gospod Boštjan Peternel.
Uživali smo ob poslušanju glasbe, ki jo je ustvaril pevski zbor pod vodstvom učitelja Matjaža Slabeta.
V razredu nas je pričakala kamišibaj predstava. Učiteljica Tina Mlinar Rozinger je učence popeljala na pravljično potovanje.
Prvošolke in prvošolci so prejeli rumeno rutko ter pismo, ki ga bodo odprli šele zvečer. Če se tega ne bodo držali, čarovnija pisma ne bo delovala. Izdelali so si tudi svojo kronico, ki jih bo spominjala na njihov poseben dan – prvi šolski dan.
Ob zaključku našega dne smo v razred povabili tudi starše. Učiteljice smo jim podale nekaj osnovnih informacij o poteku dela v šoli.

Prvošolkam in prvošolcem želimo uspešno in zanimivo šolsko pustolovščino.

Živa Bogataj

 

 

JAVORJE

Letošnje šolsko leto je prag naše podružnice prestopilo 9 prvošolcev. Četrtošolci so jim zapeli pesmi o prijateljstvu ter jih v imenu vseh učencev pozdravili na naši mali šoli. Nagovorili so jih še ravnatelj, župan, podžupan in policist. Njihovi novi sošolci, učenci 2. razreda, pa so jim za dobrodošlico zapeli pesem ter jih pospremili v učilnico. Skupaj so preživeli prijetno dopoldne. 

Maja Kokelj

 

(Skupno 395 obiskov, današnjih obiskov 1)