V 7. b razredu smo se letos naučili, kako pravilno napišemo pismo. Zato smo se odločili, da svoje novo znanje tudi praktično uporabimo. Dobili smo naslov Slovenke ge. Veronike, ki že zelo dolgo časa živi v Argentini. Tam si je ustvarila tudi družino. 
Razdelili smo se v skupine. Vsaka skupina si je izbrala eno temo, o kateri je pisala v pismu, uvod in zaključek pa smo napisali skupaj. Opisali smo Slovenijo, njene naravne in kulturne lepote, Škofjo Loko, Poljansko dolino in Ivana Tavčarja. Seveda pa nismo pozabili predstaviti tudi naše šole in nas samih. Vse smo napisali lastnoročno, dodali še fotografije in podpise. 
Kuverto smo oddali na pošto, potem pa nestrpno čakali na odgovor. Ker je minilo veliko časa, smo že mislili, da se je pismo na svoji poti čez ocean kje izgubilo. Tik pred zaključkom šolskega leta pa smo le dočakali odgovor. Izvedeli smo veliko zanimivosti o Argentini in življenju v tej državi. 
V sodobnem času računalnikov, ko lahko prejemnik dobi naše sporočilo v nekaj sekundah, pa čeprav na drug konec sveta, smo že skoraj pozabili na veselje, ko vzameš v roke pismo prijatelja, ki se je spomnil nate.

Se še spomniš, kdaj si zadnjič komu napisal pismo? Naj bodo poletne počitnice priložnost, da to spet storiš.

Mateja Nastran

 

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)