Datum: 8. 6. 2024

Pred šolo so se ob zgodnji jutranji uri zbirali nasmejani, a malce zaspani obrazi, polni pričakovanj. Mladi planinci in njihovi mentorji smo se odpravljali na zaključni izlet planinskega krožka. Letos smo si za cilj izbrali zeleno planoto v Kamniško-Savinjskih Alpah – GOLTE nad Mozirjem.

Vožnja do izhodišča je bila dolga, toda ob opazovanju pokrajine in sklepanju novih prijateljstev je čas hitro minil. Z nihalko smo se povzpeli do hotela Golte, kar je bilo za otroke pravo doživetje. Privoščili smo si malico in si nabrali moči za pohod po Poti divjega petelina. Pot je potekala po gozdu, stezicah in pašnikih, mimo številnih lovskih opazovalnic, umetnega jezera, planinskih koč in zanimivih glamping hišk. Na poti smo videli veliko zanimivosti, kot so jama Ledenica, Alpski vrt z razgledno točko in kapelica Jezusa Dobrega Pastirja. Razgibana krožna pot nas je pripeljala nazaj na izhodišče, kjer pa so se že oglasili lačni želodčki. V hotelu nas je sprejelo prijazno osebje in nam postreglo bogato kosilo. Sledil je kratek počitek, saj nas je čakala še najbolj težko pričakovana avantura – ADRENALINSKI PARK.

Prijazna in zabavna inštruktorja parka sta skupine popeljala v adrenalinski svet med krošnjami. Vsak izmed nas je dobil svoj plezalni komplet in čelado. Inštruktorja sta nas najprej seznanila s pravili, preverila naše predznanje, nas poučila o pravilni uporabi pripomočkov in igral ter nas spodbujala pri premagovanju ovir. Tako je prav vsak, ki je imel željo, lahko preizkusil svoje plezalne spretnosti, stopil iz cone udobja in presegel sebe. Iz kroga v krog smo postajali vse bolj pogumni in spretni.

Kot bi mignil, je prišel čas odhoda. Veseli, zadovoljni in polni novih izkušenj smo se z nihalko spustili v dolino, kjer nas je že čakal prevoz. Izlet se je zdel vsem učencem nadvse zanimiv in ob koncu so povedali, da je bilo ‘predobro’. Veseli smo, ko vidimo zadovoljstvo v otroških očeh in slišimo pristen otroški smeh.

Naši mladi planinci so bili za svoje lepo, spoštljivo in vljudno obnašanje večkrat pohvaljeni s strani hotelskega osebja in inštruktorjev adrenalinskega parka.

Zahvaljujemo se Planinskemu društvu Gorenja vas za kritje stroškov prevoza ter Šolskemu skladu OŠ Poljane za finančni prispevek pri zaključnem izletu.

 

Mentorji planinskega krožka:
Alenka Ortar
Katja Zorko
Uroš Čadež

 

(Skupno 300 obiskov, današnjih obiskov 1)