Učenci OŠ Poljane in OŠ Rovte smo se v soboto, 25. maja 2024, odpravili v Avstrijo. Na poti smo naredili krajši postanek v Trojanah, kjer smo si že za zajtrk privoščili krofe.

Ko smo prišli v Avstrijo, smo se najprej z vzpenjačo povzpeli na baročni grad Riegersbourg, kjer smo si ogledali njegovo okolico ter različne razstave o čarovnicah in orožju. V neposredni bližini gradu pa smo prisostvovali tudi 45-minutni predstavi ptic ujed. Po predstavi smo nadaljevali z ogledom gradu in se potem z vzpenjačo spustili nazaj do avtobusa.

Pot smo nadaljevali do čokoladnice Zotter, kjer smo se posladkali z okušanjem 300 različnih vrst čokolade. Ogledali smo si tudi film o nastanku čokolad Zotter. Po filmu smo lahko šli v mini živalski vrt, kaj pojedli ali pa samo počivali v senci.

S polnimi vrečkami sladkih dobrot smo se odpravili k avtobusu in se odpeljali še na zadnjo postajo izleta, in sicer na domačijo Pechmann, kjer že četrta generacija prideluje domače bučno olje. Ogledali smo si okolico domačije in videli razne stare predmete, vodni mlin, letalo, helikopter, pomanjšan kip svobode in znake z zanimivimi in dokaj nenavadnimi krajevnimi imeni.

Med potjo domov smo se ponovno ustavili na Trojanah, kjer smo nekateri kupili sveže trojanske krofe za domov.

Polni pozitivnih vtisov in spominov smo se utrujeni zvečer vrnili v Poljane, kjer so nas pričakali starši.

 

Žana Eržen in Nina Habjan, 9. b

 

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)