Pri uri gospodinjstva v 6. razredu smo imeli praktično vajo. Pripravljali smo štruklje na žup. Ta praktična vaja se nam je zdela najbolj zanimiva doslej. Štruklji so bili mehki in zelo okusni. Priprava je preprosta in hitra. Za izdelavo ne potrebuješ veliko sestavin.

Najprej smo po receptu zamesili testo in ga pustili malo počivati. Medtem smo pripravili drobnjak, ki smo ga narezali na zelo majhne delčke. V kozici smo raztopili maslo in nato razvaljali testo. Trudili smo se, da smo ga razvaljali čim tanjše, da so bili potem štruklji bolj mehki. Razvaljano testo smo prelili s stopljenim maslom in potresli z drobnjakom. Medtem ko smo zvijali štruklje, nam je na štedilniku že vrela slana voda, v katero smo dodali malo drobtin in masla. V vrelo vodo smo položili štrukeljce, ki smo jih razrezali na manjše dele. Kuhali smo jih približno 10 minut, poizkusili in dodali še malo soli. Nato smo jih postregli sošolcem. Vsi so jih poskusili. Tudi tisti učenci, ki so jih jedli prvič, so jih pohvalili in vzeli še eno zajemalko juhe s štruklji. Na koncu smo pojedli čisto vse.

Bili smo enotnega mnenja, da so odlično uspeli in jih bomo z veseljem še kdaj jedli. Nekateri učenci so obljubili, da jih bodo poskusili narediti sami tudi doma.

Nekaj vtisov šestošolcev
Bili so zelo dobri, všeč so mi, ker jih včasih jem tudi doma. (Žiga)
Niso mi bili všeč. (Anže)
Ne jem drobnjakovih štrukljev. (Tinkara)
Drobnjakovi štruklji so mi bili zelo všeč, čeprav so bili malo drugačni kot doma. (Sara)
Potek priprave je lahek in bili so okusni. (Mark)
Drobnjakovi štruklji so mi bili všeč. (Izabela)
Bili so dobri, drugič pa bi lahko dali malo manj drobnjaka. (Gregor)
Štruklji so mi bili zelo dobri, še kdaj jih bom naredila. (Tjaša)
Bili so dobri. (Patrik)

 

Cilka Čibej in Irena Tehovnik

 

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)