Brž po prihodu pomladi so učenci 1. triletja OŠ Poljane že peto leto zapored izvedli tehniški dan, ki je bil prežet z mislijo na starejše. Učenci so iz papirja izrezali priljubljene pomladne motive – prvošolci  tulipane, drugošolci metulje, tretješolci ptičke. Skupaj s kratko lepo mislijo so svoje izdelke pritrdili na svinčnike. Tako so nastala darilca za krajane KS Poljane, stare nad 75 let. Darila je izdelalo preko 90 naših najmlajših.

V teh dneh je okrog osemdeset učencev raznašalcev obiskalo preko sto šestdeset starejših krajanov na domu. Najmlajšim so pri tem pomagali tudi starejši učenci iz 2. in 3. triletja. Potrudili so se in premagali krajše in daljše razdalje do sosedov, sorodnikov in znancev. Pri obisku najbolj oddaljenih so za prevoz ali spremstvo potrebovali tudi pomoč staršev. Učenci so darilca izročili osebno, ob tem pa starejšim namenili nekaj spodbudnih besed z namenom, da jim tudi na tak način v njihove domove prinesejo toplo pomladno sonce. Ta dejavnost je zagotovo znova prepletla in povezala  niti mlajše in starejše generacije.

Učenci in delavci šole smo veseli, da se nam je ponovno tudi tako uspelo povezati  s krajem. Vsekakor smo želeli vsakega posameznika razveseliti in upamo, da je bil tako naš namen dosežen.

Poleg izdelkov za starejše krajane so učenci izdelali tudi darilce za starše. Prvošolci so iz barvnega papirja izrezali pomladne cvetlice, oblikovali sličico in jo uokvirili s palčkami; drugošolci pa so prav tako iz barvnega papirja cvetove tulipanov zgibali (origami), ostale dele pa izrezali in sestavili v celoto ter naredili za starše voščilnice. Ker jim je ostalo še nekaj časa, so za okrasitev učilnic iz papirja oblikovali še nekaj ptičkov.

Tretješolci pa so z narezanimi vejicami sadnega drevja oblepili odrezane plastenke ter vanje posadili prve spomladanske cvetlice.

Irma Čadež, vodja TD

          ***********

Takole pa so ustvarjali …

1. razred

Invalid Displayed Gallery

2. razred

Invalid Displayed Gallery

3. razred

Invalid Displayed Gallery

Končni izdelki

Invalid Displayed Gallery

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)