V sredo, 2. aprila, je v naši šoli potekalo 50. področno tekmovanje iz znanja matematike. Udeležili so se ga učenci iz sedmih šol: OŠ Cvetka Golarja, OŠ Ivana Groharja, OŠ Škofja Loka-Mesto, OŠ Žiri, OŠ Ivana Tavčarja, OŠ Železniki in OŠ Poljane. Tekmovalcev je bilo 129, in sicer 41 učencev iz 7. razreda, 44 učencev iz 8. razreda in 44 učencev iz 9. razreda.

Iz naše šole so se na področno tekmovanje uvrstili:

7. razred: Miha Dolenec, Aljaž Rakovec, Lea Potočnik

8. razred: Klemen Bogataj, Manca Kos, Žan Pelipenko

9. razred: Ana Demšar, Tina Dolenec, Eva Krek, Klara Rakovec

Tekmovalci, njihovi mentorji ter spremljevalci so se ob 13.30 zbrali v šolski telovadnici, kjer jim je dobrodošlico izrekla gospa ravnateljica Metka Debeljak, za nekaj sprostitve pred umskimi napori pa so poskrbeli naši učenci z mentorji. ki so pripravili kratek kulturni program. Povezovala ga je devetošolka Eva Krek. Zapele so pevke mladinskega pevskega zbora, zaplesale naše plesalke, učenci 5. a razreda pa so odigrali sodobno različico Prešernove balade Povodni mož – Urško Andreja Rozmana Roze.

Do 14. ure so se tekmovalci razporedili v 10 učilnic, odprli kuverte s šiframi in gesli, ki so jih čakale na mizah, poslušali navodila nadzornih učiteljev in si ogledali naloge. Potem pa slabi dve uri niso slišali ničesar več, ampak so samo računali, kombinirali in reševali …

Po končanem tekmovanju se je vsem prilegla malica, nato pa seveda odhod domov. V naslednjih dneh pa bo verjetno prisotne nekaj nestrpnosti med čakanjem na uradne rezultate.

Nagrada za uspešno reševanje nalog na področnem tekmovanju je srebrno Vegovo priznanje, tisti najboljši pa se bodo poleg nagrad veselili tudi uvrstitve na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 13. aprila.

no images were found

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)