Vsak otrok želi podariti svoji mamici ob materinskem dnevu nekaj posebnega. In dražgoški kruhki so to prav gotovo. So unikatni, osebni in še čudovito dišijo … Pod strokovnim vodstvom gospe Alenke Lotrič smo spoznali zgodovino te stare ljudske obrti.

Delo je potekalo v dveh skupinah. Ena je izdelovala unikatne dražgoške kruhke po originalnem receptu, druga pa je medtem pripravljala in krasila škatlico, v kateri bo srček priromal domov. Potem sta se skupini zamenjali. Ker nam je ga. Alenka Lotrič zaupala tudi recept, bodo tisti najbolj navdušeni lahko svojo ustvarjalnost preizkusili še doma. Morda en kruhek za atija, staro mamo, nekomu za rojstni dan? Domišljija tu ne pozna meja. Izpod spretnih otroških rok so nastali čudoviti srčki, okrašeni z marjetico in planiko. Testo je čudovito dišalo, še preden je romalo v pečico. Tu in tam je kakšen košček na skrivaj pristal v ustih. In bilo je prav dobro!

Na koncu pa, kot se spodobi, so vsi učenci pisali mamicam pesmico oz. pisemce, ki so ga nalepili na spodnji del darilne škatlice.

 Delovni dan je hitro minil in upamo, da bo naše darilce mamicam zarisalo nasmeh na usta in da bomo zaslužili kakšen poljubček … ali dva!

Mirjam Rožič – Pfajfar

 

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)