V četrtek, 13. marca, smo se z avtobusom iz Poljan odpeljali proti Škofji Loki, Kranju, Jesenicam, Kranjski Gori do Planice.

Iz Planice smo se peš odpravili po zasneženi dolini Tamar do planinske postojanke Dom v Tamarju (1108 m). Med potjo smo že v čudovitem jasnem in zimskem jutru občudovali s soncem obsijane vrhove gora (greben Mojstrovk, Ponc in vrh Jalovca). Srečevali smo druge pohodnike, ki jih ni bilo malo, in videli smučarje tekače, saj je vse do koče speljana tudi tekaška proga.

Pri koči smo imeli krajši postanek. Najprej smo se okrepčali z malico in potešili žejo. Nekaj časa je bilo tudi za veselje na snegu, predvsem za drsanje z visokih kupov snega in s same strehe koče je bilo zanimivo. Pred odhodom smo naredili še skupinske fotografije.

Med povratkom smo se nekajkrat ustavili in krotili žejo, se drsali in valjali po snegu. Ob povratku v Planico smo videli tudi skakalnice, še bolj pa smo se razveselili avtobusov, saj smo bili kar malo utrujeni. Pa še vroče nam je bilo, saj se je mrzlo zimsko jutro spremenilo v toplo dopoldne.

Po prihodu v avtobus smo mokra pohodniška oblačila in obutev zamenjali za suha, se udobno namestili in se v prijetnem vzdušju z avtobusom s skrajno severozahodne Slovenije vračali proti Poljanam. Kljub utrujenosti je bilo za nami prečudovito zimsko obarvano dopoldne. Misli na zimo so se ob prihodu v Poljane razblinile, saj je bil pogled skozi okno povsem drugačen − pomladni; cvetoči znanilci pomladi že kukajo iz zemlje.

Irma Čadež, Jolanda Mur

no images were found

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)