V ponedeljek, 24. 2. 2014, so  imeli učenci 4. in 5. razredov tehniški dan: JUMICAR. Jumicar je izobraževalni program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu. Program je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Otroke poučuje, kako se vesti v cestnem okolju, tako da so postavljeni v vlogo voznika.

Prvo uro smo v telovadnici imeli predavanje o varnosti v prometu. G. Zmago iz Jumicarja je učencem na zanimiv način predstavil, da v prometu ni pravic, ampak je naloga vsakega pešca to, da poskrbi, da ostane živ. Opozoril jih je na mirno hojo in opazovanje prometa. V času, ko smo čakali na vožnjo z avtomobilčkom, smo v računalniški učilnici vadili za kolesarski izpit na simulaciji kolesarskega izpita ter obravnavali teme Policist Leon svetuje o prometu in skrbi za osebno lastnino. Zadnjo uro  smo se na poligonu na igrišču vozili z avtomobilčki podjetja Jumicar. Na ta način smo ponovili prometna pravila in uživali v vožnji s čisto pravimi avtomobili.

Učenci so bili nad vožnjo navdušeni, kar so izrazili v svojih vtisih.

Bilo mi je zelo všeč, saj smo lahko vozili avtomobile. Upoštevati smo morali prometne znake. Še preden smo začeli voziti avtomobile, nas je gospod Zmago na nekaj posvaril. Na cestiščih moramo ostati živi. Ko gremo čez prehod za pešce, moramo hoditi mirno hojo in opazovati. Preden prečkamo  prehod, naj se prepričamo, da se je promet umiril in ustavil, nato lahko prečkamo cesto. Ko smo vozili, smo se morali ustaviti tudi pri semaforju. Bilo je zelo dobro, pa tudi dobili smo izpit.

Maja Ržen, 5. a 

Na šolo je prišel neki gospod in nam je najprej eno šolsko uro predaval o varnosti v prometu. Po tem smo imeli dve uri v razredu, potem pa smo se šli vozit z avtomobilčki na motorni pogon. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem se šel vozit. Sprva sem mislil, da bo to zelo težko, a potem sem videl, da to ni res. Vsak naj bi se vozil 15 minut in to je minilo zelo hitro. A bilo mi je vseeno všeč. Na koncu nam je učiteljica v razredu razdelila vozniška dovoljenja za hišne sesalce   in za te avtomobile, s katerimi smo se vozili.

Bilo mi je zelo všeč in upam, da bom imel še kdaj priložnost, da se bom vozil s temi avtomobilčki.

Tadej Dolenec, 5. a

Danes sem na jumicarju zelo užival. Motilo me je samo, da so nekateri vozili zelo počasi in da smo bili zadnji na vrsti. Avtomobilčki so bili zelo zabavni. Učitelji so nas opazovali in popravili, če smo naredili kaj narobe. Bil je najboljši dan v šolskem letu.

Blaž Stržinar, 5. a

no images were found

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)