V sredo, 17. aprila, je našo šolo obiskal kantavtor Tomaž Hostnik, suški trubadur. S svojim nastopom je razveselil in nagradil vse učence, ki so v letošnjem šolskem letu brali knjige za bralno značko. Njegov iskriv pogovor z mladimi in seveda njegove pesmi so navdušile mlade bralce in jih spravljale v smeh. Še posebej pa jim je položil na srce, kako pomembno je branje za vsakega človeka, saj nam pomaga dozoreti v razumne in kritične ljudi, ki poznajo in razumejo brezmejno pestrost življenja.

No, je bil pa tudi Tomaž Hostnik navdušen nad našimi učenci, kot lahko preberete na njegovem facebooku in na posnetku zaslona na koncu prispevka.

Majda Bernik

 

VTISI UČENK IN UČENCEV

1. razred
Bilo je zelo zabavno. Igral je na klavir. Tudi mi smo peli in še ploskali. (Vida)

3. razred
Bil je zanimiv. Zabaven. Prijazen. Zelo nas je razveselil. (Mila)
Tomaž Hostnik je zelo dober glasbenik in pesnik. Odlično igra in poje. Bilo je zanimivo in smešno. (Agata)
V sredo nas je obiskal Tomaž Hostnik. Povedal je, da živi v Škofji Loki. Zapel nam je veliko pesmi. Povedal je, da zna skuhati dober golaž. (Teodor)
V sredo smo odšli drugo šolsko uro v malo telovadnico na prireditev Tomaža Hostnika. Zelo mi je bil smešen, to pa zato, ker je dobro oponašal kokoši. (Iza)
Zelo mi je bilo všeč, ko smo peli skupaj s Tomažem Hostnikom. Najboljša pesem mi je bila Golaž. Všeč mi je bilo tudi, ko je oponašal kokoši. (Anamari)
Pel je pesmi o škratih. Oponašal je kokoši. (Filip)
V sredo je bilo fino, ker smo bili na predstavi. Tomaž Hostnik je pel pesmice in igral na klavir. Zapel nam je veliko smešnih in zabavnih pesmi. Najbolj všeč mi je bila Golaž. (Agata)

4. razred
Meni se je zdel obisk Tomaža Hostnika zanimiv in prav zabaven. Dober glas ima in hecne ideje. Najbolj všeč mi je bil njegov glasbeni golaž. Spomnil se me je z nastopa na neki drugi prireditvi in mu je bilo všeč, kar sem napisal. Je rekel: “Stari, iz tebe še neki bo!” in me povabil na kakšen svoj koncert. Prav super se mi je zdelo. (Nace)

6. razred
V sredo, 17. 4. 2024, je za zaključek bralne značke prišel kantavtor Tomaž Hostnik. Pred vsako pesmijo nam je povedal, kako je nastala in od kod je dobil idejo. Večina zgodb v pesmih je bilo resničnih. Je zelo pozitivna oseba in res smo se zabavali. (Tinkara)
Na prireditvi se nama je zdelo odlično in zabavno. Najbolj nama je bilo všeč, ko smo peli pesem Golaž. Gospod Tomaž je rekel, da je vedel, da bomo želeli njegov avtogram, zato jih je napisal na celo rolico wc papirja. (Eva in Sara)

 

 

(Skupno 198 obiskov, današnjih obiskov 1)