V torek, 11. 2. 2014 smo si učenci 4. in 5. razredov na OŠ Poljane nad Škofjo Loko  ogledali gledališko predstavo v okviru Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Igralec Aleš Kolar nam je skozi zabavne in poučne prizore pokazal, kako je potrebno ravnati pri različnih opravilih, da ostanemo zdravi in da se ne poškodujemo.

 Naučili smo se:

–          kako pravilno nositi šolsko torbo,

–          kako pravilno sedeti,

–          kako postaviti lestev,

–          kako pravilno uporabljati računalnik,

–          katere podatke lahko objavljamo na spletnih straneh,

–          kaj storiti v primeru nasilja vrstnikov,

–          kako ravnati v primeru požara,

–          o nevarnosti hrupa za naš sluh.

Predstava je bila zelo poučna in duhovita.

Preberite si nekaj vtisov učencev

Napo mi je bil všeč. Zelo dobro je igral in nas tudi nasmejal. Poučil nas je o nevarnostih. Najbolj mi je bil všeč prizor, ko je prižgal vžigalico in jo spustil v ponev. Ponev je gorela. Vzel je gasilni aparat in ogenj pogasil. Pri tem nas je tudi opozoril, naj se ne igramo z ognjem. Izvedela sem tudi nekaj novih stvari. Če poslušamo glasbo zelo naglas, lahko postanemo gluhi. Prav odlično je vse odigral.

Maja Ržen, 5. a

Napo je odrasel človek, ki nas hoče naučiti, na kaj moramo biti pozorni v našem življenju. On je tudi risani junak. Na glavi je imel kapo s šiltom. Če je imel  pravilno obrnjeno, je bil napačni Napo, če pa je imel kapo obrnjeno narobe, je bil pravilni Napo. Skozi igro nas je naučil veliko koristnih stvari.

Ana Stanonik, 5. a

Naučil sem se, da moramo biti previdni, npr. da moramo pospraviti sobo, da se ne spotaknemo. Ali pa da moramo pravilno postaviti lestev in ne stopati na najvišjo letev, ker lahko pademo. Ne smemo rezati z ostrim nožem, ker se lahko urežemo. Preverjali smo tudi jakost zvoka. Naučil sem se, da je prevelik hrup lahko nevaren. Predstavo bi priporočil tudi drugim otrokom, ker je zelo poučna.

Nejc Šubic, 4. r

no images were found

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)