V petek, 7. februarja 2014, se  je na OŠ Ivana Groharja odvijala prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki so jo naslovili PREŠEREN PA PIKA. Rdeča nit prireditve je bila ZDRAVLJICA, ki pripoveduje o svobodnem, enakopravnem in miroljubnem sožitju vseh, velikih in malih narodov sveta. Na naših šolah je kar nekaj učencev, ki prihajajo  iz drugih držav in poleg učenja slovenskega jezika ohranjajo še svoj materni jezik. Tako se je zasnovala ideja, da bi pesem deklamirali v različnih maternih jezikih …

V  pesmi je močno izpostavljena ideja svetovnega bratstva – sloge med narodi, zato so učenci deklamirali Zdravljico v albanskem, makedonskem, bosanskem, ruskem in angleškem jeziku. Učenci so z deklamacijami popestrili prireditev, se družili in sklepali nova poznanstva.

Na prireditvi je nastopala tudi učenka naše šole, ki prihaja s Kosova, Leonora Bytyqi iz 9. a razreda.

Ob tej priložnosti se ji še enkrat lepo zahvaljujem za trud in čas, ki ga je vložila v prireditev, hkrati pa se zahvaljujem tudi učiteljem in ravnateljici,  ki ste nama omogočili, da sva si lahko privoščili izostanek od pouka in dodali kamenček k mozaiku te čudovite prireditve.

Zapisala: Katja Zorko

2014-02-11 11.39.09

 

20140207_084523

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)