Učenke in učenci 2. triletja so si na Loškem odru v Škofji Loki ogledali predstavo Butalci. Literarno delo, ki je izšlo konec 19. stoletja, je še vedno aktualno in zabavno, kakor so se prepričali otroci. In prav to je bistvo umetnosti – da ostaja zanimiva za vse čase. 

Prvi dve uri sta potekali v šoli. Vsak razred se je na svoj način pripravil na predstavo – pogovarjali so se o vsebini, risali, spoznavali bonton na kulturnih prireditvah … Po predstavi so zbrali svoje vtise. Da, všeč jim je bilo!

 

Učenci 4. b razreda so pred odhodom na predstavo prisluhnili zgodbam Butalcev in pričeli z risanjem Butal ter župana.

Učenci 4. razreda: “Predstava nam je bila všeč, saj je bilo veliko smešnih dogodkov. Res so pravi Butalci.

   

 

Vtisi učencev 5. a o predstavi Butalci

Predstava mi je bila zelo všeč, ker je bila smešna. Najbolj smešno je bilo, ko so Butalci šli na Hrvaško po vino in so se vsakič znova vračali v Butale, da bi prenočili, ker je bilo najmanj drago. (Lana)
Predstava o Butalcih mi je bila zanimiva. Nekatere zgodbe so me nasmejale. Butalci so bili poseben narod, ampak zelo iznajdljiv. (Nika)
Všeč mi je bilo, ker so bili vsi neumni in niso imeli pojma. Najbolj mi je bilo všeč, ko so širili cerkev in ko je uš izbirala župana. (Leon)
Najbolj všeč mi je bil policaj, ki je bil zelo smešen. (Vid)
Dan mi je bil zelo všeč. Zjutraj smo poslušali knjigo, da smo vedeli, o čem se sploh gre. Potem pa smo odšli v gledališče in bilo mi je zelo smešno. (Matic)
Ko sem gledal Butalce, sem se zelo zabaval. Vsi so res bolj neumni, kot sem mislil. Najbolj všeč mi je bilo, ko je razbojnik Cefizelj kupoval hlebčke. (Maj)
Bili so smešni in malo zmešani. Zato so Butalci. (Nejc)

Vtisi učencev 5. a o predstavi Butalci

Najbolj smešno mi je bilo, ko si je grofična grizla nohte, ter Cefizelj, ki je tepel policaja. Najbolj smešno mi je bilo, da niso nikoli prišli do Hrvaške. (Tilen P.)
Najbolj smešno mi je bilo, da so Butalci mislili, da gredo proti Hrvaški, a so se vsak dan vračali domov spat v Butale, ker jih je ujela noč. Všeč mi je bilo, ko so jedli neslano kosilo, ob sebi pa so imeli polne vreče soli. (Tine)
Vse mi je bilo všeč. Dobro so spravili vse zgodbe skupaj, da je dobro izpadlo. Najboljša je bila zgodba o grbu. (Blaž)
Predstava mi je bila zelo všeč. Najbolj smešno mi je bilo, ko je policaj zgrabil Cefizlja. (Urban)
Predstava mi je bila zelo všeč. Bila pa je tudi smešna in žalostna. Najbolj mi je bil všeč del, ko so širili cerkev. (Tilen Š.)
Predstava je bila zelo zabavna. Veliko smo se smejali. Ponovila bi! Zame je bila to najboljša predstava. (Lana)
Najbolj smešno je bilo, ko se je policaj zataknil v robide in klical na pomoč. (Filip)
Igra je bila zelo zanimiva, vesela in zabavna. Meni je bilo škoda, da je bila tako kratka. Najboljši del je bil, ko je policaj iskal zmaja, kar se je odvijalo skozi celo igro. Bilo je zelo zabavno in smešno. (Maja B.)
Zelo mi je bilo všeč. Najbolj všeč mi je bilo, ker so se igralci tako potrudili. Še kdaj bi šla rada na kakšno predstavo. (Maja D.)

 

Šestošolci so izdelovali plakate o obnašanju v kulturnih ustanovah.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)