V sredo, 5. 2. 2014, smo si učenci 4. in 5. razredov v Lutkovnem gledališču v Ljubljani ogledali predstavo Alica v čudežni deželi.

Zaradi snežnih razmer smo se že ob 8. uri odpeljali proti Ljubljani.

Predstava je bila kombinacija igre igralcev in lutk, marionet. Alica v čudežni deželi je ekstravagantna zgodba o desetletni deklici Alici, ki zaradi svoje naravne radovednosti brez oklevanja skoči v zajčjo luknjo in s tem v svet čudes, kakršna obstajajo le v sanjah in v Čudežni deželi. Tu se zgodi ogromno čudnega: zajci, ki nosijo gala oblačila, mačke, ki se režijo, kraljice, ki vsevprek sekajo glave in še druga živalska in domišljijska bitja.

Učenci so uživali v odlični predstavi, polni odrskih trikov in nenavadnih doživetij v fantastičnem svetu deklice Alice, čudežni deželi igrivih nesmislov in preobrazb.

Po predstavi je sledil še razgovor z igralko, ki je odgovarjala na radovedna vprašanja gledalcev. Razložila nam je nekaj trikov, kako se je Alica spreminjala iz deklice v majhno lutko in nazaj.

Zaradi slabih prometnih razmer smo se vračali iz Ljubljane takoj po predstavi in si nismo ogledali znamenitosti v centru mesta, kot smo predvidevali.

V šoli smo razdelili pisma, ki so jih učenci prejeli od Alice namesto vstopnic. Bili so jih zelo veseli.

Zapisala: Cilka Čibej

 

Alica, zajec

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)