Tudi naša šola še kako čuti posledice velike naravne nesreče, ki nam jo je prinesel začetek februarja. Že ob koncu tedna smo slutili, da bo vreme vplivalo tudi na pouk, saj v Poljane veliko učencev prihaja iz višje ležečih krajev, v katerih so se pod težo žleda in snega drevesa podirala še bolj množično kot v dolini. Ceste niso bile prevozne, ni bilo elektrike in v nekaterih vaseh je še do danes ni. Avtobusi in kombiji niso vozili, zato je v ponedeljek v šolo prišla le peščica učencev, kar je bil razlog, da je bil pouk odpovedan. Učenci so ostali doma tudi v torek, v sredo pa se je pouk nadaljeval. Večina otrok je sicer bila prisotna, manjkali pa so učenci, ki se še vedno niso mogli prebiti v dolino.

Maruša in Karin sta se pogovarjali s Sabino Potočnik iz 7. a, ki je povedala, da so bili brez elektrike od petka do srede. V sredo zjutraj so se jo razveselili, vendar je je čez eno uro že zmanjkalo. Igrali so se družabne igre. Ker je bilo v njihovi okolici precej podrtih dreves, niso mogli v šolo, kar jim je bilo kar všeč.

Katja in Jerca sta govorili s tremi učenci. Nejc Jereb iz 6. b, Milan Bradeško iz. 9. a in Grega Ržen iz 9. a so povedali, da je tudi v okolici njihovih domov padlo nekaj dreves in da so bili brez elektrike. Ob lepem vremenu so bili zunaj in se mavžali v snegu. Zvečer so ob svečah ležali na peči in se igrali monopoli

Tina in Vesna sta vprašali dve učenki 7. razreda, Tino Bradeško in Anjo Šubic, kako je bilo, ko ni bilo elektrike. Povedali sta, da niso imeli luči kar 3 dni, nekateri še malo več, nekateri pa je še zdaj nimajo. Brez interneta pa so večinoma še zdaj, kar je zelo dolgočasno in nezanimivo. Ko ni bilo elektrike, so bile edina rešitev družabne igre z družino. Anja pa je šla k sestrični, kjer sta pekli piškote, poslušali Radio 1 na telefonu in se igrali monopoli. Rekli sta, da je zaradi žleda padlo zelo veliko dreves, zato je bilo zelo nevarno hoditi ven ali v gozd. Obe bosta veseli, ko bodo dobili elektriko in internet.

Upamo, da bodo razmere kmalu povsod boljše, da bodo ceste prevozne in da bodo vsi domovi dobili elektriko. Ostala pa bo velikanska škoda v gozdovih in na cestah.

DSCN2770

DSCN2762 DSCN2763 DSCN2764 DSCN2765 DSCN2766

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)