Valentinčkova sporočila

Je že res, da valentinovo velja za »potrošniški« praznik ali pa praznik samo zaljubljencev, vendar nikjer ne piše, da ga ne moremo izkoristiti drugače. Lahko je priložnost za učenje in vzgojo. Lahko učencem sporočamo, da je to lahko tudi samo dan, ko nekomu povemo nekaj lepega, ga razveselimo in mu polepšamo dan. In  tako je bilo tudi tokrat … Učence in učitelje smo spodbujali, da napišejo sporočilo in polepšajo dan komur koli želijo. Tik pred odhodom na počitnice smo učitelji razdelili prijazna sporočilca, ki so jih učenci pisali za svoje prijatelje, sošolce, sošolke, sestrice, bratce, bratrance, sestrične in učitelje. V 2. nadstropju je bila prava gneča, saj je to ulica Valentinovih sporočil. Učenci so se spomnili tudi kuharic, ki prijazno skrbijo za naše želodčke. Torej ni samo »nek potrošniški praznik«, ampak tudi priložnost za učenje, da v šoli nismo samo učenci in učitelji in da za učence ne skrbimo samo učitelji, ampak tudi drugi delavci šole. Nekaj, kar lahko v prihodnjem letu, ko ponovimo to dejavnost, še naredimo, pa je to, da tudi mi učitelji učencem sporočimo, kaj lepega.

 

           

 

Živ žav v gibanju

Naše tradicionalno druženje z vrtcem je ponovno prineslo smeh in živ žav v telovadnico. Učenci so spet pokazali veliko odgovornosti, igrivosti in ustvarjalnosti pri izvedbi gibarij. Treba je omeniti, da smo dali priložnost tudi mlajšim učencem in učencem, ki so sicer socialno manj spretni ali pa se manj vključujejo in izpostavljajo. Vsi so odlično izpeljali dejavnosti, zato gre velika pohvala prav vsem učencem. Vključenih je bilo več kot 50 učencev in več kot 240 otrok iz vrtca, prvih in drugih razredov.
Hvala vzgojiteljicam in učiteljicam, ker se vedno odzovejo povabilu, podpirajo tovrstno druženje, razumejo, da popolnost ni vedno na prvem mestu, in nam izkazujejo zaupanje. Vedno znova dobimo potrditev, da se je vredno potruditi in pripraviti tako srečanje. Smo veseli, da lahko izvajamo dejavnosti, ki nas navdajajo z upanjem, da zmaga in individualizem nista na prvem mestu.

 

Šolske potrebščine za Krizni center Kresnička

Zadnji februarski dan je zaznamoval tudi zadnji dan zbiralne akcije za Krizni center Kresnička.
Zbrali smo zajeten kup zvezkov, pisal, barvic in drugih šolskih potrebščin, ki jih bomo v prihodnjem tednu predali vodji Kriznega centra Kresnička. Veselimo se predaje in ponosni smo na dobrodelnost Poljan, ki kljub temu, da tudi njim kriza in neljubi dogodki zaznamujejo življenje, nikoli ne pozabijo na sočloveka.

Se oglasimo, ko predamo zbrano.

Mentorica šolske skupnosti Barbara Tavčar z učenci

 

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)