V sredo, 24. 1. 2024, je v Novem mestu potekal četrtfinalni turnir Košarkarskega superšolarja za šolsko leto 2023/2024. Na turnir so se poleg naše šole uvrstile še gostiteljice OŠ Šmihel iz Novega mesta in OŠ Vipava. Ker ekip nismo poznali, smo bili na trnih, kaj pričakovati od posamezne tekme.
Izkazalo se je, da smo na prvi tekmi z domačinkami zelo hitro vzpostavili ravnotežje in tudi prešli v občutnejše vodstvo. Učenke, ki so igrale v drugi tretjini, so razmerje vzdrževale in v zadnji tretjini so zasluženo zmagale z rezultatom 49 : 22.
Sledila je odločilna tekma za napredovanje v tem tekmovanju, in sicer tekma z OŠ Vipava. Po uvodnem delu, ko je igra potekala dokaj uravnoteženo, smo v drugi tretjini v igri padli. Poznale so se posledice energične prve tekme. Utrujenost in dokaj groba igra Vipavk, ki je neprestano mejila na prekršek, nam je vzela še nekaj dodatnih moči, tako da smo že po dveh tretjinah zaostajali. V zadnji del smo šli z optimizmom, da bomo naredili preobrat, a se nam načrt ni posrečil. Nekaj je bilo zgrešenih košev in razlika je začela naraščati, tako da smo zaključili z rezultatom 17 : 59.
Na koncu so zasluženo zmago na turnirju slavile Vipavke. Da pa smo nekoliko popravili razpoloženje, so se učenke posladkale s sladoledom.

Poškodbe in bolezni so poskrbele za to, da nismo bili v popolni postavi, kar je vplivalo tudi na rezultat na tako odločilni tekmi.
Ekipo so tokrat sestavljale: Ema Kržišnik, Ivana Krek, Jerca Gantar, Nina Potočnik, Klara Jelovčan, Kora Markelj, Angelika Strel, Zoja Mikuletič, Lara Kokalj in Neža Kržišnik.

Tako smo sklenili letošnje tekmovanje s končno uvrstitvijo med 9. in 16. mestom v državi. Tudi to je lep uspeh in ob tej priliki se vsem učenkam zahvaljujem za požrtvovalno igro in vložen trud.  

 

Mentor: Aleš Mrak

 

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)