V času od 11. 1. 2024 do 11. 2. 2024 v Poljanski dolini poteka mesec drobnjakovih štrukljev na žup. Glavni namen je oživljanje in razvoj tradicionalne lokalne kulinarike.

Priprave domače jedi na žlico smo se lotili tudi pri izbirnem predmetu načini prehranjevanja v 9. razredu. Učenci in učenke so bili med praktičnim delom zelo motivirani in navdušeni nad končnim izdelkom.

Nekaj vtisov devetošolcev:

Meni so bili drobnjakovi štruklji “na žup” zelo dobri. (Katjuša)
Dobri. (Nejc)
Drobnjakovi štruklji so mi bili zelo všeč. Bili so mehki in zelo okusni. (Zarja)
Prvič sem poskusila drobnjakove štruklje in imeli so kar prijeten okus. Predvsem sem uživala v njihovem ustvarjanju. Z veseljem bi takšno praktično vajo še ponovila. (Ema)
Delanje štrukljev je bilo odlično. (Blažka)
Zelo je bilo “dobr”, samo drobnjakovi štruklji so bili mal “premal” slani. Drugače je bilo pa odlično. (Tinkara)
Zelo dobro je bilo. (Đorđe)
Bili so zelo dobri. (Jernej)
Odlično!!! (Nina)
Drobnjakovi štruklji so zelo dobri. (Nika)
Zelo dobro in okusno. (Klara)
Dobri so bili. “Pa doma jih jemo, tko da nam je dobr ratal.” (Žan)

 

Irena Tehovnik

 

(Skupno 220 obiskov, današnjih obiskov 1)