Učenci, učitelji, vsi zaposleni in številno občinstvo smo se z glasbo, petjem in plesom od starega leta poslovili v četrtek zvečer, 21. decembra. 

Prireditev je bila posvečena državnemu prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, in prihajajočim božično-novoletnim praznikom.

Glasbene in plesne nastope je povezala zgodba treh otrok, ki so se spomnili, da Božiček, ki vsako leto obdaruje toliko otrok, svojega darila sploh ne dobi. Z darilom zanj so se odpravili na sever, da bi ga ujeli, še preden se odpravi na pot s svojimi jelenčki, sanmi in darili za otroke. Potovanje na sever pa ni potekalo brez zapletov – zemljevid jim je odnesel veter, pomagati so si želeli s kompasom … Ni jim uspelo – Božiček jim je na žalost že ušel.

Da pa bi darilo vseeno doseglo svoj namen, so ga otroci izročili gospe ravnateljici, ki je božična sporočila o miru, medsebojnem spoštovanju in razumevanju prenesla vsem nam in nam v novem letu zaželela veliko optimizma in veselja.
Ne dvomimo, da so to stvari, ki si jih želijo prav vsi otroci, učitelji, vzgojitelji, starši, stari starši …. Naj se uresničijo!

Želimo vam lepe praznike in vse dobro v novem letu.

 

 

(Skupno 428 obiskov, današnjih obiskov 1)