2. IZLET ZA 1. SKUPINO

  • Nova knjižica Dnevnik 1 – Mladi planinec

Na/v: LUBNIK

Datum: 25. 1. 2014

Nadmorska višina: 1025 m

Opis poti: Pot smo pričeli pri Sv. Tomažu nad Praprotnim na nadmorski višini 666 m. Bili smo med prvimi, ki smo lahko zagazili v sveže zapadli sneg. Vreme je bilo idilično, sončno, brez oblačka.

Povzpeli smo se po markirani poti do kmetije »Zalubnikar« in nato sledili označbam, ki so nas usmerile naprej proti našemu cilju – Lubniku. Pot je bila shojena in gladka,  zato smo hodili previdno. Po dveh urah hoje smo prispeli na vrh. Naš trud je bil poplačan s čudovitim razgledom na Škofjo Loko, Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, Polhograjsko hribovje, Kamniško-Savinjske Alpe in tudi Triglav smo lahko videli.

Osebje v koči nas je prijazno postreglo, podprli smo se, se ogreli, posušili, nato pa se podali nazaj v dolino. Del poti smo se vračali po isti poti, nato pa se odcepili proti Loki, na pot čez Lužo. Tu nas je presenetila blatna kopel, saj je pot izrazito na sončni legi, tako da je bilo snega bolj malo … namesto njega pa blato. Kljub temu smo uživali in srečno prispeli na cilj. Na »Kobili« nas je že čakal kombi in nas prijetno utrujene odpeljal v Poljane.

Vremenske razmere: sončno

Skupen čas hoje: 4 ure

 

Učenci naj v dnevnik narišejo vtis z izleta.

Invalid Displayed Gallery

no images were found

 

 

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)