Področno prvenstvo v košarki za starejša dekleta je letos potekalo v Kranju, in sicer v četrtek, 14. 12. 2023. Na turnirju so sodelovale še učenke OŠ Matije Čopa, OŠ Žiri, OŠ Predoslje in naša ekipa.

Prvo tekmo smo odigrali z OŠ Predoslje. Kmalu po začetku tekme je bilo videti, da so naše učenke močnejše in bolj spretne z žogo. Tekma se je končala z rezultatom 38 : 15.
Drugo tekmo smo igrali z OŠ Matija Čopa. Tudi na tej tekmi se je prva tretjina končala s skoraj 15 točkami razlike za naše učenke. V nadaljevanju se slika ni bistveno spremenila, tako da so naše učenke tekmo rutinirano pripeljale do konca in učenke OŠ Matija Čopa nadigrale z rezultatom 35 : 17.   
Tretja tekma pa je potekala z učenkami OŠ Žiri. Tokrat nekoliko oslabljena ekipa Žirovk je bila nekoliko lažji nasprotnik kot na medobčinskem tekmovanju, tudi razlika je bila občutnejša. Naše učenke so zmagale z rezultatom 35 : 24.  

Naše učenke so tako postale zmagovalke področnega prvenstva v košarki za starejša dekleta in s tem rezultatom potujejo naprej na državno raven, najprej na četrtfinalni turnir.

Ekipo so sestavljale:
sedmošolka Zoja Mikuletič, Angelika Strel in Maruša Šubic iz 8. razreda ter devetošolke Ivana Krek, Nina Potočnik, Klara Jelovčan, Ema Kržišnik, Tija Kisovec in Tina Novak.

Čestitke vsem sodelujočim učenkam za požrtvovalno igro in dosežen uspeh, saj je vsaka prispevala svoj delež k uspehu!

Mentor: Aleš Mrak

 

 

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)