Jutranji postanek v Tivoliju, sprehod po Jakopičevem drevoredu, kratka pot mimo pravoslavne cerkve sv. Cirila in Metoda, Moderne galerije, Narodne galerije, Ljubljanske opere in stavbe Državnega zbora Republike Slovenije – in že smo se znašli pred muzejsko zgradbo na Prešernovi, v kateri sta kar dva državna muzeja: Prirodoslovni muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije.

V prirodoslovnem muzeju so učenci na zanimiv, interaktiven način spoznavali živali. V parih so se s tablicami podali na ogled in reševali različne naloge v zvezi z živalstvom.
Narodni muzej je ponudil vpogled v prazgodovino, v zibelko človeštva, selitve naših prednikov iz osrčja Afrike na vse dele našega planeta, v življenje jamskega človeka. Posebno mesto v muzeju imajo najstarejše ohranjeno glasbilo na svetu – neandertalčeva piščal iz Divjih bab, stara okrog 60.000 let, drevak z Ljubljanskega barja in Vaška situla.

************

V četrtek 7. decembra, smo devetošolci šli v Ljubljano. Zjutraj, ko smo prišli v Ljubljano, smo najprej pojedli malico, potem pa smo si odšli ogledat prirodoslovni muzej. V muzeju smo si ogledali razstavo o živalih, v narodnem muzeju pa smo spoznali zgodovino človeka. Videli smo okostje mamuta in okostje brazdastega kita. Ogedali smo si tudi neandertalčevo piščal, ki so jo našli v jami Divje babe.
Ta dan mi je bil zelo všeč in veliko sem se tudi naučila.

Tinkara Guzelj Klemenčič
 
 

Ko smo se med različnimi zbirkami vračali proti izhodu, smo za zaključek srečali pripadnike nekega barbarskega ljudstva … Vsi so bili zelo prijazni in dobrovoljni.

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)